Hlavní obsah

Brankář Slavie Čontofalský uspěchal návrat po zranění, do konce podzimu si nezahraje

Slovenský gólman Kamil Čontofalský bude fotbalistům pražské Slavie scházet déle, než se původně předpokládalo. Zkušený brankář totiž uspěchal návrat na hřiště po problémech s lýtkem a v tréninku si znovu přivodil zranění. Do konce podzimní části má individuální program a Slavii bude k dispozici zřejmě až v jarní části sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Kamil Čontofalský.

Článek

Čontofalský si přivodil první zranění na konci července při práci na zahradě a od druhého ligového kola za pražský celek nenastoupil. "Teď je to ve fázi, kdy se stav konečně začal lepšit. Nohu jsem si totiž zranil nadvakrát, to druhé zranění bylo přitom ještě horší," řekl Čontofalský klubovému webu.

Připustil, že s návratem na trávník příliš spěchal. "Po prvním zranění jsem začal příliš brzy, v tréninku jsem si natrhl sval. Jak byla noha oslabená, tak se sval, který spojuje lýtko s achilovkou, natrhl. Takže jsem dlahu vlastně dostal na dalších nějakých pět týdnů a doba rekonvalescence se mi natáhla na dvojnásobek," posteskl si.

Podruhé už návrat uspěchat nechce a momentálně tak trénuje sám. "Do konce podzimu mám individuální program, vlastně jen posilovnu a kolo. Až to úplně odezní a zranění už nebudu cítit, tak teprve začnu běhat. Na trávník se dostanu až někdy v zimě," odhadl pětatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant.

V šesti ligových kolech místo něj chytal veterán Radek Černý. Také on se ale zranil, a tak v brance aktuálně předposledního týmu tabulky nastoupili i mladíci Karel Hrubeš a Slovák Matej Rakovan.

Reklama

Související témata: