Hlavní obsah

Vrbu neuvolníme, i kdybychom se měli stát nepřítelem českého fotbalu, slíbilo vedení Plzně fanouškům

Plzeň

Jméno Vrba nikdy nevyslovil, o probíhajících jednáních s vedením fotbalové Plzně nejvyšší strahovský boss Miroslav Pelta také nikdy nemluvil, přesto je všem v mistrovském klubu jasné, že chce jejich trenéra přetáhnout do služeb reprezentace. „Já naopak udělám všechno proto, aby Pavel Vrba zůstal v Plzni. A hlavně - aby tady zůstal rád, protože máme rozdělanou práci, která ještě zdaleka neskončila,“ odrazil chystaný Peltův atak majitel Viktorie Plzně Tomáš Paclík v průběhu setkání s fanoušky, k němuž došlo tradičně na půdě pivovaru.

Foto: www.fcviktoria.cz

I ředitel plzeňského klubu Adolf Šádek (na snímku vlevo) opakoval, že trenéra Vrbu k reprezentaci uvolni nemíní.

Článek

Jasně že Paclíkovi auditorium nadšeně aplaudovalo. Pochopitelně že bylo u vytržení z Paclíkova příslibu, že trenérovi vylepší podmínky natolik, abychom o odchodu z Plzně vůbec neuvažoval.

Kde je kouč fotbalu prospěšnější?

„My jsme dokonce připraveni, že se staneme nepřítelem českého fotbalu a státu," doplnil svého šéfa ředitel Viktorie Adolf Šádek, protože on, stejně jako celé plzeňské vedení si uvědomuje, že tlak na uvolnění Vrby k reprezentaci bude gradovat.

„Mediální tlak na nás samo sebou poroste, přičemž bude akcentována naše odpovědnost za celý český fotbal. My se jí nezříkáme, a proto chceme dělat fotbal dobře na klubové úrovni," dodával Šádek s dovětkem, že vedení Viktorie nemíní v žádném případě ublížit plzeňskému fotbalu.

Majitel Plzně Paclík, který zasedá s Peltou i ve výkonném výboru řídícím celý český fotbal, šel na setkání s fanoušky ještě dál. „Nad rolí spasitele, do níž je trenér Vrba pasován, se navíc vznáší otazník. Vykoná pro český fotbal víc, když bude dál vychovávat reprezentanty a s naším mužstvem bude praktikovat nadstandardní fotbal, nebo když povede národní mužstvo?"

Pelta nepopírá, že nikoho neoslovil

Neochota plzeňského vedení jednat, natož pak uvolnit svého trenéra k reprezentaci je pochopitelná. I Pelta ji vnímá, ale přesto je přesvědčen, že vyjednávací misi zvládne a vysněného kouče k národnímu týmu přivede.

„Opravdu jsem zatím onoho trenéra neoslovil, protože je ve svém klubu stále pod smlouvou. Mně, jako majiteli Jablonce, by rovněž nebylo po chuti, kdyby někdo jednal s mým koučem, aniž bych vstoupil do rokování já," potvrdil šéf českého fotbalu, že na Strahově zatím jen spřádá plány a dumá nad vhodnou strategií.

„Všechno chce svůj čas. Počkám, až skončí podzimní část ligy. A také až se uzavře účinkování našich mužstev v evropských pohárech a uvidíme, jak v nich dopadnou," opakoval Pelta i při návratu reprezentace z Bulharska, že zatím míní vyčkávat. A přitom pochopitelně dál vyvíjet tlak na Plzeň, i když její jméno do úst nevezme, natož aby snad vyslovil slovo Vrba.

Jablonecký „Velký čáp" je na fotbalové scéně protřelým hráčem. Do čeho se v minulosti zakousl, to vesměs dovedl k zdárnému konci, takže i tentokrát je přesvědčen o tom, že svůj záměr úspěšně naplní.

A to přesto, že tentokrát naráží na silného protihráče Paclíka, který plzeňským fanouškům za jejich nadšeného aplausu hned několikrát opakoval: „Udělám všem proto, aby Pavel Vrba u nás zůstal."

Podaří se plzeňskému vedení udržet Pavla Vrbu ve Viktorii?
Ano, Vrba bude i v příštím kalendářním roce trénovat Plzeň.
89 %
Ne, Pelta Vrbu přemluví a přivede ho k reprezentaci.
11 %
Celkem hlasovalo 19355 čtenářů.

Reklama

Související témata: