Hlavní obsah

Na hrotu se cítím výborně, jen jsem měl přidat další gól, říkal rozpačitě slávista Juhar

Karel FeltPrávo

To jsou veletoče! Martin Juhar (25) putuje na podzim sestavou Slavie od obrany až po útok. V Plzni nastoupil na hrotu a tah se trenéru Koubkovi povedl. Juhar dal Viktorii gól a kdyby proměnil další šance... „Mrzí mě to, ale tenhle bod je i tak velmi cenný,“ říkal trochu rozpačitě po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Juhar ze Slavie během utkání v Plzni.

Článek

Řekněte upřímně. Jste rádi za bod z trávníku mistra nebo si vzhledem k průběhu utkání říkáte, že jste tu dva ztratili?

Jak se to vezme... V první půli jsme měli obrovské šance, na začátku druhé také. Na jednu stranu jsem nespokojený, protože jsme tu mohli opravdu vyhrát. Předvedli jsme i dobrou hru. Na druhou stranu ke konci zápasu Plzeň pustili do tlaku a mohli jsme ztratit i ten jeden.

Trenér Koubek hovořil o tom, že v přípravě jste se soustředili na to, že Plzeň mívá v obraně okénka. Dá se této taktické variantě přičíst i váš gól?

Je to tak. Trenér hru Plzně vyhodnotil výborně a my jsme se skutečně připravovali na situace, kdy Plzeň hru vzadu otevírá. Útočí ve velkém počtu hráčů, čímž vzniká prostor pro brejky a ono se to naplnilo. Napadali jsme stopery a z toho se zrodil i můj gól, kdy jsem vystihl Procházkovu malou domů a skóroval.

Krátce nato měl obrovskou šanci mladý Prošek, ale z několika metrů netrefil prakticky prázdnou branku. Po změně stran měl další šanci a znovu ji neproměnil. Vyčítali jste mu to?

Ne, protože sám jsem měl minimálně další dvě šance. Třeba před svým gólem jsem v jedné situaci přihrával, místo abych šel sám do zakončení. Pak jsem mohl přidat gól hlavou. Škoda je každé neproměněné šance.

Jak jste se vůbec dostal na hrot?

Trenér Koubek ví, že jsem rychlý. Zkusili jsme to už v přípravě.

Je to pro vás velká změna?

Hrál jsem v obraně, středové řadě i v útoku. Hrál jsem snad už na všech postech... Ale nevadí mi to. Naopak se na hrotu cítím fajn. Jen potřebuju získat víc potřebných návyků. Už s Viktorií jsem mohl a měl dát další gól. Věřím, že tam budu hrát pravidelně a přidám ještě další góly.

Nezlobil se na vás Milan Škoda, kterého jste vytlačil z místa hrotového útočníka, a teď hraje stopera?

Neříkal nic. Jsme profíci, hrajeme tam, kde můžeme mužstvu nejlépe pomoci.

Vzpomněl jste si, že na jaře vás sudí v Plzni vyloučil?

Jo, jo, vzpomněl (úsměv). Říkal jsem klukům, že v Plzni chodím na tiskovky.

Věděli jste před zápasem, že jste byli v tu chvíli v tabulce poslední?

Někde v podvědomí to bylo, ale na hřiště jsme šli s tím, že chceme uspět. V kabině jsme to nijak neřešili. Soustředili jsme se na pozitivní věci. Na to, že chceme uspět, ne ty negativní.

Berete bod z Plzně jako odraz ode dna?

Jistě, ale musíme to potvrdit hned v dalším utkání doma s Bohemkou. V posledních pěti podzimních kolech musíme nasbírat co nejvíc bodů, abychom se dostali v tabulce co nejvýš.

Reklama