Hlavní obsah

Každá série je povzbuzující, připomíná Lička po třetím zápase zápase Slavie bez porážky

Příbram

Pomalu, ale přece se zvedají, neboť rukopis trenéra Koubka je na fotbalové Slavii znát. I v hodně důležitém duelu v Příbrami, jenž nakonec skončil bezgólovou remízou, byl patrný. V duelu dvou týmů topících se u dna tabulky totiž Pražané uhráli důležitý bod, takže už ve třetím ligovém zápase po sobě neprohráli. „Každá taková série je pro psychiku a pohodu v mužstvu povzbuzující,“ přiznával Mario Lička, jemuž slavistický kouč vzhledem k absenci Kisela svěřil dirigentskou taktovku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jiří Mareš (vlevo) z Příbrami a Mario Lička ze Slavie v utkání 13. kola Gambrinus ligy.

Článek

Chopil jste se jí docela rázně a hned po necelé čtvrthodině jste poslal do vyložené šance Nitrianského, který ovšem tváří v tvář gólmanovi Hruškovi selhal...

Velká škoda, protože kdybychom hned první příležitost využili a dostali se do vedení, byli bychom klidnější a hrálo by se nám daleko lépe.

Zatímco defenziva se po příchodu nového trenéra výrazně zlepšila, takže Slavia už nedostává gólové příděly jako v úvodu ligového podzimu, v koncovce se dál trápíte a střelba je neustále vaším strašákem.

Pozitivní je ale určitě to, že si příležitosti vytváříme a do šancí se dostáváme. Proti Plzni, Bohemce i třeba v poháru proti Varnsdorfu jsme si čtyři pět tutových příležitostí připravili, takže je na čem stavět. Ostatně i v Příbrami jsme v prvním poločase dvě dobré šance měli, ale rovněž jsme je nevyužili. To nás samozřejmě sráží.

Možná bude lépe, až se do sestavy znovu vrátí kapitán mužstva Karol Kisel, který pro svalové zranění nemohl v Příbrami nastoupit.

Ve středu zálohy jsem hrával, takže s tím problém nemám. S Karolem Kiselem jsme si to zkusili společně  v pohárovém střetnutí proti Varnsdorfu. Uznávám, že naše spolupráce nebyla ještě ideální, ale v dalších zápasech určitě nebude problém, abychom nastupovali vedle sebe. Dva hráči tvořící hru mužstvu určitě pomohou, navíc bychom měli být i mnohem nebezpečnější pro soupeře.

V Příbrami jste nebezpeční byli i bez absentujícího Kisela, ovšem jen v úvodu střetnutí. Proč se vaše ofenzivní aktivita postupně vytrácela?

Byl to hodně těžký zápas, neboť Příbram je na tom stejně jako my. Dopředu jsme věděli, že to bude hlavně o bojovnosti a v tom směru jsme utkání zvládli. V defenzivě jsme obstáli, protože už ve třetím soutěžním duelu po sobě jsme udrželi čisté konto a neinkasovali, ve snaze o rychlé protiútoky už to bylo horší. Chyběla přesnější a překvapivá přihrávka, abychom se dostali do rychlých protiútoků, které jsme měli v plánu.

Po smrtícím koktejlu, jak trenér Koubek nazval sled zápasů s Jabloncem, Spartou a Plzní, vám začala série utkání s protivníky relativně přijatelnějšími. Z prvních dvou s Bohemians a Příbramí jste vytěžili čtyři body, přesto se ode dna tabulky odrážíte jen velice pomalu.

Ale i tak jsme spokojeni. Se ziskem čtyř bodů i s tím, že jsme v těchto střetnutích neinkasovali. Zatím nemá smysl zkoumat tabulku, podstatnější je to, co předvádíme na hřišti. Myslím, že o výkony se můžeme opřít a naši hru postupně zlepšovat. Musíme to ovšem dokázat hned v příštím kole doma proti Brnu. Když ho porazíme a získáme tři body, bude zase o něco lépe.

Reklama

Související témata: