Hlavní obsah

FANTASY: Ve 14. kole očekáváme brankové hody! Padne hranice třiceti gólů?

Třinácté kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže přineslo pouhých 15 gólů (z toho sedm jich padlo jediném v zápase Plzeň-Jablonec) a to se odrazilo v bodovém zisku všech trenérů. I Luděk Zelenka nasbíral „jen" 55 bodů, což ale stačí na prozatímní vedení v rámci VIP ligy. Podle rozlosování zápasů 14. kola by měli střelci oprášit své zbraně a naopak by měli atakovat nejvyšší počet branek v jednom kole – třicet! Kteří hráči by se měli o tuto gólovou zásobu postarat, to se dozvíme v předzápasovém přehledu, který si pro nás připravil Luděk Zelenka.

Ideální sestava podle Luďka Zelenky

Článek

"O víkendu vidím hned několik favoritů na vítězství, tedy mužstev, ze kterých budu vybírat hráče do své sestavy. Jednoznačně věřím už v páteční předehrávce Dukle, která v poslední době hraje výborně a nenápadně se posunuje k té nejužší špičce. Na Slovácku se prosadil jediný Mareš a myslím, že mu forma vydrží. Mojí variantou je útočník Pospěch, který má sice trochu zvlhlý prach, ale je to stále nejlepší ligový hráč co se týče orientace v šestnáctce. Další variantou z Julisky je útočný bek s dobrou střelou – Romera, který je prototypem moderního obránce, dostává se často až do zakončení a na klokany to bude platit.

Slavia se pod vedením Koubka zvedla

Dalším favoritem kola je pro mě pražská Slavia. Příchodem trenéra Koubka se velmi zlepšila v defenzívě a okamžitě se to projevilo. Nedostává góly, a  proto jsem do branky své sestavy poslal Rakovana, který je klíčovým mužem úspěchů sešívaných. V záloze jsem zase našel místo pro ikonu a srdcaře týmu, Karola Kisela. Sice se mu v poslední době daří sbírat spíše žluté a červené karty, ale pořád je směrem dopředu velmi platný a potentní.

Teplický tajfun sice na Spartě neuspěl, ale v souboji s Libercem, který bude unavený po zápasu EL a hlavně cestě ze Španělska, věřím v jeho další výborný den. Z několika možností teplických individualit jsem volil jasnou stálici Litsingiho a také gólového beka Nivalda. O svou šanci si říká i Vachoušek nebo jistý náhradník za zraněného Mahmutoviče – Jindráček. Třetím hráčem Teplic je znovuzrozený stoper Klein, který se do sestavy dostal hlavně díky ceně. Není ještě úplně ve formě, ale za milión je dobrej!

Jablonec je jasným favoritem

Jablonecký tým po nakládačce v Plzni a pokutě od Míry Pelty je celkem dole a je pro mě jasným favoritem v zápase s Příbramí. Dokonce věřím v gólové hody, jen nevím, koho pošle trenér Skuhravý na hrot. Tak jsem volil jistotu v podobě Kopice, který je třetí v celkovém bodování Fantasy Ligy.

Druhým útočníkem mého týmu je David Lafata, který sice již není tak výrazný jako v Jablonci, ale v Olomouci mu to vždycky šlo a snad se na svoje nejlepší roky za podpory skvělého letenského týmu rozpomene. Do zálohy jsem pak zařadil jihlavskou kometu Harise Harbu, který patří k nejdražším hráčům vůbec, ale díky bodovým příspěvkům, které pravidelně svým trenérům přináší, je hodně oblíbený. Navíc bych chtěl vyzdvihnout, že hraje v průměrném týmu a o to těžší je se prosadit.

V tomto kole jsem se vyhnul mým oblíbencům z Liberce, kteří to budou mít v Teplicích hodně složité, a vynechal jsem i magnet kola v Boleslavi, protože tam to může dopadnout jakkoli a já opravdu nejsem dobrý tipér. Všem hráčům i trenérům přeji úspěšný víkend, hlavně bez zranění....."

Reklama

Související témata: