Hlavní obsah

Sigma vybojovala s vedoucí Spartou remízu. Jablonec deklasoval Příbram, Brno veze ze Slavie bod

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty remizovali v nedělním utkání 14. kola Gambrinus ligy v Olomouci 1:1 a jejich náskok v čele tabulky se před druhou Plzní ztenčil na pět bodů. Jablonec rozdrtil před vlastním publikem Příbram 6:0 a odčinil tak poslední debakl z Plzně. Na kanonádě zelenobílých měl největší zásluhu Michal Hubník, který zaznamenal hattrick, na další dva góly navíc přihrál. Bez branek skončil souboj mezi Slavií a Brnem. Červenobílí nenašli přemožitele v nejvyšší soutěži ve čtvrtém zápase v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté pražské Sparty vezou z Olomouce bod.

Článek
Fotogalerie

Sigma, která neporazila doma Spartu od května 1998, začala výtečně. V 10. minutě se trefil Doležal a více než sedm tisíc diváků v hledišti jásalo. Stejný hráč mohl v 28. minutě navýšit olomoucký náskok, jenže Vaclíka nepřekonal. Radovali se naopak Pražané, v 39. minutě srovnal stav Hušbauer.

Dalších branek se fanoušci na Andrově stadiónu už nedočkali. Velkou šanci měl v závěru střídající Bednář, Zlámal ale jeho pokus bravurně vyrazil. Pražané tak natáhli svou neporazitelnost na šestnáct střetnutí.

Hubník dosáhl na hattrick

Debakl utrpěla Příbram v Jablonci. Domácí rozmělnili svůj střelecký prach rovnoměrně do obou poločasů. Již v 6. minutě otevřel skóre Hubník, v 20. minutě přidal druhý gól Třešňák a třináct minut před přestávkou Hubník svým druhým zásahem v utkání zvýšil na 3:0.

Po změně stran pokračovali domácí v náporu. Na hřišti řádil zejména Hubník, který nejprve nahrál na gól Benešovi a Vaňkovi a poté zkompletoval svůj druhý ligový hattrick v kariéře. Hráči Baumitu ukončili čtyřzápasovou sérii bez výhry.

Příbram v pěti z posledních šesti kol nevstřelila branku a klesla na předposlední příčku. V Jablonci utrpěla v neděli největší debakl v nejvyšší soutěži ve své historii.

V duelu Slavie s Brnem si oba celky body dělily. Sešívaní měli převahu, nevyužili však několik obrovských šancí a potvrdili pozici nejhůře střílejícího týmu ligy. Na druhou stranu už ve čtvrtém zápase za sebou v Gambrinus lize neprohráli a potřetí v řadě v ní neinkasovali.

Program 14. kola:
Pátek
Jihlava - Ostrava 0:0
Dukla - Bohemians 1905 1:1
Sobota
Znojmo - Slovácko 1:2
Mladá Boleslav - Plzeň 1:2
Neděle
Jablonec - Příbram 6:0on-line
Branky: 6., 32. a 75. Hubník, 20. Třešňák, 47. Beneš, 49. Vaněk.
Slavia - Brno 0:0on-line
Olomouc - Sparta 1:1on-line
Branky: 10. Doležal - 39. Hušbauer.
Pondělí
18:00 Teplice - Liberecon-line

Reklama