Hlavní obsah

Jihlava - Ostrava 0:0Jihlava nevyužila tlak ani přesilu a s Baníkem hrála bez gólů

Jihlava
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy v předehrávce 14. kola první ligy hráli doma s Baníkem Ostrava bez branek. Měli přitom převahu a od 65. minuty hráli přesilovou hru po vyloučení Milosavljeva, ovšem šance nevyužili. Sice se díky bodovému zisku dostali ze sestupových pozic, ale na poslední Znojmo mají náskok jediného bodu. Ostrava neměla jedinou větší šanci, ale i tak popáté z posledních šesti zápasů bodovala.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zcela vlevo hlavičkující Petr Tlustý z Jihlavy. Vpravo jeho spoluhráč Karol Karlík a Dominik Kraut z Ostravy.

Článek

V táboře Jihlavanů bylo před zápasem rušno. Vedení klubu po nepovedeném výkonu v Brně zkrátilo hráčům původně naplánované volno a pro záchranářský duel s Baníkem stanovila jasný cíl, vybojovat tři body. To se na domácích projevilo a od začátku soupeře tlačili.

Poprvé o sobě dali domácí důrazně vědět po čtvrthodině hry, kdy se do vápna po levé straně probojoval Harba, který přihrával na úplně volného Masopusta. Tomu ale chyběl k dorážce do odkryté ostravské svatyně krok.

Po půlhodině nahradil trenér hostí nevýrazného Holzera rychlíkem Milosavljevem, později však tohoto tahu litoval. Ani ne po třech minutách na hřišti dostal čtyřiadvacetiletý záložník žlutou kartu za faul na Mikulu, a když se o půlhodiny později vyfauloval na Kolouškovi, hrála Vysočina po zbytek zápasu v početní výhodě.

Jihlava se však nadále trápila s koncovkou. Hosté se po vyloučení zatáhli prakticky na zbytek druhé půle před své vlastní pokutové území, ale proti dobře bránícím Baníkovcům Jihlava dlouho nedokázala nic nebezpečného vymyslet.

Za zmínku stojí situace z 72. minuty, kdy Koloušek poslal do vápna přízemní centr, ten tečoval Harba, ale míč prolétl jen těsně vedle tyče hostující branky.

Byl to opět záložník Koloušek, který se pět minut před koncem snažil s výsledkem něco udělat, ale jeho svižnou střelu brankář Pavlenka vyrazil na roh. Baník se tak ubránil a odvezl si cenný bod. Naopak Jihlava potřetí z posledních čtyř duelů nedala gól.

14. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Vlasjuk. ŽK: Harba - Milosavljev. ČK: 65. Milosavljev. Diváci: 3049.
Jihlava: Blažek - Mikula (84. Jánoš), Tlustý, Krejčí, T. Marek - Masopust, Karlík, Jungr, Koloušek, Teplý (55. Přeučil) - Harba. Trenér: Komňacký.
Ostrava: Pavlenka - Zawada (46. Vomáčka), Frydrych, Baránek, Vengřinek - Engelmann (80. Foltýn), Hable, Fantiš, Droppa, Holzer (31. Milosavljev) - Kraut. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice