Hlavní obsah

Ščasný už ví, kým nahradí zraněného Mahmutoviče. Jméno ale tají

Teplice

Rána za ranou stíhá kouče Teplic Zdeňka Ščasného. Vážná zranění vyřadila jedničku mezi tyčemi Grigara, stopera Lüftnera a teď přišel o klenot nejcennější, kanonýra Mahmutoviče. Pro něho kvůli přetrženému zkříženému vazu už sezóna skončila. Přesto Teplice nehodlají svojí spanilou jízdu přerušit ani v pondělní dohrávce 14. kola fotbalové Gambrinus ligy doma s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný útočník Teplic Aidin Mahmutovič během utkání na Spartě.

Článek

„Už vím, koho pošlu do útoku místo Aidina Mahmutoviče, ale jméno neřeknu. Věřím, že máme hráče, kteří ho dokáží zastoupit,“ pravil trochu tajemně Ščasný.

„Dokonce podzimu zbývají tři kola. To znamená, že situaci řešíme z tohoto pohledu. V zimní přestávce chceme najít trvalejší řešení, což bude také otázka doplnění kádru. Několik šikovných fotbalistů máme vyhlídnutých,“ slíbil pokračovat v útoku na evropské poháry Ščasný.

Jablonský se vrací

Velmi ofenzivní styl Teplic ale stojí na rychlosti krajních záložníků Litsingiho s Nivaldem, který na hrotu zúročoval právě expres Mahmutovič. „Herní styl určitě měnit nebudeme. Je velmi účinný a přinesl nám hodně bodů. Vrátíme se jen k tomu, co jsme hráli na začátku podzimu, kdy byl Aidin střídajícím hráčem a na trávník chodil z lavičky. Bohužel jsou pryč jeho góly, ale musíme si s tím poradit. Hráč, který nastoupí na jeho místě, musí udělat maximum, aby ho nahradil. Góly na sebe musí vzít víc hráčů,“ odmítl teplický kouč jakékoliv katastrofické scénáře.

Pozitivní zprávou pro něj naopak je, že může hrát stoper David Jablonský, jemuž odvolací a revizní komise zrušila disciplinární trest za údajnou účast v sázkařské aféře. „Obrana fungovala relativně dobře, ale Jablonský je pro tým cenný svojí agresivitou a schopností prosadit se při obranných i útočných standardních situacích. Vážně jeho nasazení zvažuji už proti Liberci,“ pravil Ščasný.

S únavou Liberce nekalkulují

S únavou Liberce Teplice rozhodně nekalkulují. „V Evropské lize hraje Liberec výborně. V domácí nejvyšší soutěži má drobné výkyvy, ale na to nelze rozhodně spoléhat. Proti soupeřům z horní poloviny tabulky se dokáže vytáhnout. Na Stínadlech to bude souboj o třetí příčku a udržení kontaktu s Plzní a svým způsobem i Spartou. Věříme, že stadión bude zase plný a my uděláme maximum, abychom vyhráli,“ pozval Ščasný fanoušky na šlágr 14. kola.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 37. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 37. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 39. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice