Hlavní obsah

Vrbu vyhnali fanoušci z tiskového střediska. Trenér Plzně se do konfrontací nepouštěl

Mladá Boleslav

Nečekaná a hodně šokující předehra! Plzeňský trenér Pavel Vrba byl nachystán k hodnocení sobotní bitvy jeho svěřenců v Mladé Boleslavi, která byla plná emocí. Došlo však k nepochopitelnému selhání pořadatelské služby a ještě než dostal šéf západočeské lavičky slovo, nahrnuli se do tiskového střediska mladoboleslavského stadiónu rozzlobení příznivci domácích fotbalistů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský trenér Pavel Vrba.

Článek
Fotogalerie

Vrba zpozorněl, na invektivy ani urážlivé pokřiky však nereagoval a ukázal velký nadhled. Do hádek ani žádných konfrontací s příznivci Středočechů se nepouštěl a konferenční sál opustil. Po chvilce, kdy fanoušky domácích zpacifikoval manažer komunikace boleslavského klubu Jiří Koros, už dostal Vrba bez potíží prostor zápas zhodnotit.

„Vyšel nám dobře začátek utkání, kdy jsme měli šanci Hubníka. Od té situace však měla navrch Mladá Boleslav, hrála důrazněji, jednodušeji. Ujala se vedení a mohla vstřelit i další gól. Pak by pro nás byl zápas hodně složitý," vyprávěl klidně plzeňský trenér.

O přestávce svěřence nabádal k většímu důrazu. „V něm nás Boleslav předčila. Proto byla prvních třicet minut lepší," věděl Vrba, jehož hráči utnuli sérii Středočechů, kteří doma neprohráli předešlých šest podzimních utkání. „Velmi si vítězství vážím," lebedil si Vrba.

Nepozastavoval se nad množstvím faulů, které v zápase vyrobili jak domácí borci, tak Západočeši. „Pokud si vezmu naše zákroky, některé byly zbytečné. Někdy jsme dohrávali situace, které se nemusely řešit agresivitou. Každopádně si nemyslím, že utkání bylo přehnaně agresivní či snad záludné," přemítal Vrba a s odstupem hodnotil i vypjatý závěr, kdy domácí diváci nešetřili směrem k hostujícímu týmu při odchodu do šaten vulgarismy.  Dokonce k plzeňské lavičce přilétly i plastové kelímky s pivem: „V Mladé Boleslavi je atmosféra vždy hodně hektická. Kontakt s diváky je blízký."

Naštvaný Minář

Zatímco Vrba mohl stadión opouštět s úsměvem, domácí trenér Ladislav Minář byl řádně rozmrzelý. „Při vyrovnání jsme nestačili reagovat na nakopnutý balón za obranu, přitom jsme hráče upozorňovali, že takových situací bude hodně. Nicméně v úvodu nám právě dané akce dělaly problémy," posteskl si Minář. „Po přestávce jsme míč při rozhodující situaci nešťastně odkopli do protihráče a následně inkasovali. Odvedli jsme dobrý výkon, ale nemáme nic."

Štvalo jej, že sudí Hrubeš za stavu 1:1 v průběhu prvního poločasu nechal bez trestu zákrok Hubníka, který držel za dres v pokutovém území do šance se deroucího Zahustela. „Penalta byla stoprocentní. Jasný pokutový kop. Šlo o moment za vyrovnaného stavu, následný vývoj zápasu by asi byl jiný," zlobil se Minář.

Po utkání vedl s rozhodčím Hrubešem debatu. „Nemá cenu komentovat, co bylo obsahem našeho rozhovoru. Jen jsem mu řekl svůj názor na jeho výkon," vyprávěl Minář přičemž nebylo těžké uhodnout, že o pochvalné ódy z jeho úst rozhodně nešlo.

Reklama

Související témata: