Hlavní obsah

VIDEO: Kolem Slavie budou jezdit sparťanské tramvaje, obě mají mít konečnou Titul

Praha

Jako by mávali býkovi před čumákem červeným hadrem. Od úterý až do května bude Prahu křižovat tramvajová souprava připomínající významná výročí fotbalové a hokejové Sparty. Střídat se bude na více linkách - a čtyři z nich vedou kolem Slavie v Edenu... Oba ambiciózní kluby však především věří, že speciální tramvajové vozy shodně zamíří na konečnou se jménem Titul.

Prahou budou jezdit tramvaje ve sparťanských barvách.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Drží spolu krok. Fotbalisté Sparty vedou Gambrinus ligu a hokejisté zase vévodí tabulce Tipsport extraligy. Ani jeden z týmů netají nejvyšší ambice a k titulu je má dovézt i speciální tramvaj. Jeden vůz připomíná 120 let od vzniku fotbalové Sparty (přesně příští sobotu), druhý zase výročí 110 let od založení hokejové sestry.

„Tramvaj vyjede už zítra. Zpočátku bude jako první řazen fotbalový vůz, protože naše výročí je dřív. Pak se pořadí prohodí a tahounem bude vůz hokejový," uvedl mluvčí fotbalistů Ondřej Kasík při představení společného projektu.

Vůz typu T3 RP bude jezdit na linkách 7, 10, 14, 22, 24 a 26. Za fotbalisty se neformálního křtu ve střešovické vozovně zúčastnili záložník Josef Hušbauer a kapitán David Lafata, za hokejisty útočníci Petr Ton a Daniel Přibyl.

Kanonýři jsou svátečními cestujícími

Samotní hráči nejsou běžnými cestujícími. „Vzhledem k tomu, že nebydlím přímo v Praze, využívám většinou auto. Tramvají jsem nejel asi více než deset let, ale třeba budu mít příležitost se ještě někdy svézt," usmál se hokejový bombarďák Ton.

„Ani já ještě v Praze tramvají nejel, ale tu sparťanskou s rodinou určitě vyzkoušíme. Hezká věc, ale také zavazující. My i hokejisté doufáme, že dojedeme do správného cíle," doplnil fotbalový kanonýr Lafata.

Hokejový vůz zdobí třeba fotografie Jiřího Holečka, na fotbalovém zase Pražané poznají Lukáše Váchu, Ladislava Krejčího, Davida Lafatu, Romana Bednáře či Sparťana století Andreje Kvašňáka. Jenže co na to fanoušci konkurenčních klubů...?

„Neděláme rozdíl v tom, zda tramvají pojede sparťan, slávista, duklák nebo bohemák. Věříme, že fanoušci ostatních pražských klubů budou chtít spíše tvořit něco pro svůj klub než bořit to, co jsme vytvořili my jako Sparta," uvedl Kasík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava