Hlavní obsah

Podzimní finiš musíme zvládnout, burcuje liberecký stoper Kelič

Teplice

Liberečtí fotbalisté si vysloužili v poslední době pomyslnou visačku remízových králů, protože sbírají nerozhodné výsledky v součtu tuzemské nejvyšší soutěže i Evropské ligy. „Každý zápas má svou důležitost. Na mezinárodní scéně proti Seville jsme uhráli dvě zlaté plichty 1:1. Ani se Spartou v lize není remíza špatná, škoda bezbrankového duelu se Znojmem. A pondělní bod z Teplic brát musíme, protože jsme vyrovnali až v závěru,“ řekl pro Sport cz liberecký stoper Renato Kelič.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký obránce Renato Kelič v souboji s teplickým zadákem Davidem Jablonským.

Článek

„Byl to dobrý souboj pro diváky. Tepličtí dlouho vedli a měli další šance, takže nám hrozila porážka. Mrzel nás inkasovaný gól vteřinu před koncem první půle. To se nesmí stávat. Naštěstí se krátce před koncem trefil střídající Jirka Pimpara a vezeme bod," líčil Kelič, který měl pochopení i pro někdy emotivní reakce kapitána Radoslava Kováče směrem ke spoluhráčům. „Nikdo nechce prohrát. Radek podporoval kluky a chtěl udělat maximum pro výsledek," řekl chorvatský střední obránce o svém parťákovi ze stoperské dvojice.

Liberečtí nejsou na podzim v Gambrinus lize příliš efektivní, přesto se drží na čtvrtém místě  tabulky. „Dali jsme jen patnáct gólů. A přitom si šance vytváříme. Jak šel třeba sám Kalitvincev na teplického Slavíka, to se musí proměňovat," zamyslel se Kelič.

Slovan prochází náročným obdobím, ale hráči věří, že jim síly ještě vydrží. „Musíme zbývající dva ligové i dva pohárové zápasy zvládnout. Už jsme na dvě střetnutí v týdnu většinou při modelu čtvrtek - pondělí zvyklí. Navíc teď přišla reprezentační pauza, v níž si odpočineme a také potrénujeme. Chceme příště porazit pražskou Duklu, abychom se naladili na pohárovou odvetu s Freiburgem. Postup do jarní fáze Evropské ligy je blízko, ale nezapomínáme ani na ligu. Bylo by hezké přezimovat na třetí příčce. I kdyby to nevyšlo, bude před námi celé jaro," připomněl Kelič.

V nadcházejících dnech bude držet palce chorvatské reprezentaci v baráži o MS v Brazílii. „Naši hrají dvakrát s Islandem a jsou favoritem. Tuhle naději musí využít. Samozřejmě znám chorvatské reprezentanty, o to víc jim fandím. Například s Rakitičem, který hrál proti Liberci za Sevillu, jsem byl v jedenadvacítce. Uznávám hodně i Mandžukiče z Bayernu Mnichov, ten je vůči mně ale starší," dodal Kelič s úsměvem.

Reklama

Související témata: