Hlavní obsah

Kozla nepustíme, vzkázala Dukla do Plzně, jež si trenéra vyhlédla jako Vrbova nástupce

Plzeň
Aktualizováno

Trenér fotbalové Dukly Luboš Kozel je jedním z adeptů na nástupce Pavla Vrby, který se po podzimní části sezóny přesune z Plzně k české reprezentaci. Potvrdil to Adolf Šádek, generální manažer Viktorie. „Trenér Kozel je ovšem pod smlouvou v Dukle, do níž vstoupil nový ambiciózní majitel,“ uvědomuje si Šádek, že Kozel není hned tak k mání. Zároveň však oslovil Duklu, zda může s vyhlédnutým koučem jednat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Majitel Viktorie Tomáš Paclík je momentálně s reprezentační jedenadvacítkou v Anglii, takže se do jednání vrhne až po návratu z dnešního večerního zápasu ve Wokingu.

Jednat tak musí hlavně generální manažer. „Celou noc jsem nespal. Možných trenérů je spousta, ale když všechna jména proberete, dojde vám, jak je to těžké. To je i případ Luboše Kozla, který na seznam námi vytipovaných koučů patří," potvrdil Adolf Šádek.

Kozla nepustíme, odpověděli z Julisky

Plzeň na angažování Luboše Kozla nejen myslí, ale začala už i jednat. „Nebudu mlžit. Plzeňská Viktoria nás skutečně kontaktovala s žádostí, zda může našeho trenéra kontaktovat," potvrdil sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel. „Žádnou oficiální žádost Viktorie o Lubošovo uvolnění jsme však neobdrželi," dodal promptně.

I kdyby ale na pražskou Julisku podobná žádost přišla, Dukla se k ní postaví zamítavě. „Trenér Kozel u nás má podepsanou tříletou smlouvu prolongovanou letos v létě a my budeme trvat na jejím dodržení. Je pevnou součástí klubového managementu a cesty, kterou se ubíráme, takže jednat o jeho uvolnění je naprosto bezpředmětné. Takové je ostatně stanovisko nejen majitele klubu, ale celého představenstva," prohlásil generální ředitel fotbalové Dukly ing. Michal Šrámek, přičemž i on potvrdil, že předseda představenstva Michal Prokeš už byl Plzní kontaktován, a že mezi Viktorií a Duklou dialog probíhá.

Na námitku, že fotbalová Plzeň se v případě trenéra Vrby a jeho setrvání vyjadřovala stejně jednoznačně, aby v pondělí zažila šokující zvrat, odpověděl Šrámek rezolutně: „V našem případě se žádný podobný kotrmelec konat nebude."

Ten, jehož se situace nejvíce dotýká, zachovává mlčení. "Omlouvám se, ale nebudu se k situaci vyjadřovat," nechal se slyšet Luboš Kozel.

Vrba se nevyjadřuje, Šádek mluvil s radou starších

Promluvit s Pavlem Vrbou, který poplach v Plzni způsobil, zatím není možné. Vstup do zázemí hlavního stadiónu i tréninkového centra v Luční ulici během úterního dopoledne hlídala ochranka. Vrba vyšel jedním z bočních vchodů, nasedl do svého auta a přesunul se do areálu v Luční, kam většina hráčů došla pěšky nebo dojela na kolech.

„Mluvil jsem již s radou starších. Věřím, že podzim dokončíme důstojně. Budou teď mít motivaci dokázat, že naše úspěchy nebyly jen dílem Pavla Vrby, ale že svůj podíl na nich mají i hráči," řekl Šádek a připustil, že vedení zvažovalo, že se s Vrbou rozejde okamžitě. Nakonec však vydalo prohlášení, že trenér dokončí podzim.

Plzeň ještě čekají duely v Brně a s Příbramí v domácí soutěži, v Lize mistrů pak má před sebou zápasy na horké půdě Manchesteru City a doma s CSKA Moskva. Viktoria usiluje o třetí místo ve skupině, které by jí zajistilo jarní přestup do Evropské ligy.

Kdo by se měl stát trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň po Pavlu Vrbovi?
Luboš Kozel
23,2 %
František Straka
46 %
Michal Bílek
4,1 %
Karel Jarolím
5 %
Jaroslav Šilhavý
6,2 %
Někdo jiný
15,5 %
Celkem hlasovalo 44047 čtenářů.

Reklama

Související témata: