Hlavní obsah

Čtenáři do Plzně tlačí Franze, bookmakeři jí místo Vrby předhazují i Horvátha či Nedvěda

Praha

Poprask vypukl náramný. Nejen v kancelářích ve Štruncových sadech, ale také na diskusních fórech a sociálních sítích. Úspěšný trenér Pavel Vrba odchází z Plzně k fotbalové reprezentaci, a tak Viktoria musí najít nového kouče, který od jara obhájce titulu povede. Jedním z vyhlédnutých trenérů je Luboš Kozel, toho však Dukla nehodlá ze svých služeb uvolnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

"Franz" Straka je favoritem čtenářů Sport.cz...

Článek

Jedno je jisté. Viktoria neuvažuje, že by oslovila a náležitě zaplatila zahraničního kouče. „Občas mám pocit, že hráči nerozumí některým pokynům trenéra ani v češtině, takže zahraniční cestou určitě nepůjdeme," usmál se s nádechem ironie Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Na Sport.cz běží od pondělí anketa, koho čtenáři za Vrbova nástupce favorizují. Vzbudila velký zájem, hlasovalo již přes 30 tisíc lidí a překvapivě vede František Straka. Je volný a jeho čtenářské preference se pohybují kolem 47%! Za ním jsou Luboš Kozel s 23% a Jaroslav Šilhavý s 8%. Plzeňák Šilhavý si výborně vede v Liberci, ale je ve Slovanu vázán. Volní jsou třeba Michal Bílek a Karel Jarolím, jimž věří kolem 4 procent hlasujících.

Přibližně 13 procent čtenářů očekává, že Plzeň nakonec tasí úplně jiný trumf.

Vyloučena není ani rošáda s Bílkem

Zatímco v Plzni mají starosti, první muž českého fotbalu Miroslav Pelta si může mnout ruce. Investice 8 miliónů do Vrbovy výstupní klauzule ve smlouvě s Viktorií by se měla mnohonásobně vyplatit. Podle bookmakerů Fortuny se reprezentace pod novým koučem zvedne a na finálovém turnaji EURO 2016 v kurzu 1,5:1 chybět nebude.

Také sázkové kanceláře hned přispěchaly pro majitele Viktorie Paclíka s nápovědou, koho by za Vrbova nástupce mohl vybrat. Fortuna za hlavní favority považuje Karla Jarolíma (3:1) a Luboše Kozla (3:1), nabídku by podle ní mohl dostat i Jaroslav Šilhavý (5:1), vyloučit nelze ani alternativu „rošády", kdy viktoriány povede bývalý reprezentační kouč Michal Bílek (7:1).

Také konkurenční Tipsport favorizuje Jarolíma (3,00) a Kozla (4,00), hned na třetím místě je ovšem Vrbův současný asistent Karel Krejčí (5,00).

Viktorka je populárnější než reprezentace

„Na místo trenéra v Plzni mohou pomýšlet třeba Karel Jarolím a Jozef Chovanec, dva bývalí rivalové z lavičky Slavie a Sparty. Podle mě ale ve Štruncových sadech začne trénovat jiný pražský kouč, Luboš Kozel. V Dukle odvádí skvělou práci, dokázal dát skromnému týmu jasnou tvář, prokazuje cit pro hráče a v neposlední řadě za ním stojí výsledky," říká Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

„Kozel je zřejmě pro Plzeň první volbou, ale má v současnosti smlouvu v  Dukle, která o jeho odchodu zatím nechce slyšet. Proto je až druhým v pořadí v kurzu 4:1. V nabídce nechybí pochopitelně srdcař Franz Straka v kurzu 17:1," vysvětluje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Viktoria Plzeň se stala díky skvělým výsledkům v pohárové Evropě populárnějším týmem než samotná reprezentace, a tak se nyní na téma jejího nového trenéra otevřela celonárodní diskuze," říká s nadsázkou Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu.

Bookmakeři však nabízejí také extrémní varianty, třeba současného plzeňského kapitána Pavla Horvátha, bývalého kapitána národního týmu Pavla Nedvěda či dokonce Sira Alexe Fergusona, legendárního kouče Manchesteru United...

Fortuna: Následující hlavní trenér Plzně po Vrbovi
TrenérKurz
Luboš Kozel3
Karel Jarolím3
Jaroslav Šilhavý5
Michal Bílek7
Zdeněk Zeman10
Ivan Hašek10
Jozef Chovanec10
Jaroslav Hřebík20
František Straka20
Josef Csaplár20
Vítězslav Lavička25
Pavel Horváth50
Zahraniční (kromě ČR a SR)10
Reprezentace pod Vrbou postoupí na EURO 2016
Ano1,5
Ne2,4
Tipsport: Hlavním trenérem Plzně v 17. kole ligy bude:
Karel Jarolím3
Luboš Kozel4
Karel Krejčí5
Jaroslav Šilhavý7
Ivan Hašek8
Michal Bílek10
Josef Pešice12
Josef Csaplár15
František Straka17
Pavel Hapal20
Stanislav Levý25
Jozef Chovanec30
Petr Rada35
Zdeněk Zeman40
Michal Petrouš45
Ladislav Škorpil50
Pavel Horváth60
Pavel Nedvěd70
Karel Brückner100
Sir Alex Ferguson1000
bude český trenér1,01
nebude český trenér12,00
Kdo by se měl stát trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň po Pavlu Vrbovi?
Luboš Kozel
23,2 %
František Straka
46 %
Michal Bílek
4,1 %
Karel Jarolím
5 %
Jaroslav Šilhavý
6,2 %
Někdo jiný
15,5 %
Celkem hlasovalo 44047 čtenářů.

Reklama

Související témata: