Hlavní obsah

Do Slavie možná vstoupí Rusové, Koubek se setkal s Kornějevem

Praha

Do fotbalové Slavie Praha by mohl brzy vstoupit ruský investor, který by v klubu získal padesátiprocentní podíl. Vršovický klub už kontakt s ruskou stranou potvrdil, trenér Miroslav Koubek se sešel s Igorem Kornějevem, který by se měl starat o sportovní úsek klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč fotbalové Slavie Miroslav Koubek

Článek

"Ano, mluvili jsme spolu. Je to sympaťák, moloděc," cituje server aktualne.cz slávistického kouče. O možnosti vstupu ruského investora do vršovického celku jako první informoval deník Sport.

Slávistický majitel Aleš Řebíček podle něj uvažuje o prodeji poloviny akcií kvůli značným nákladům, které převažují nad zisky. Pražský klub na svých internetových stránkách informoval, že za sezónu 2012/13 hospodařil se ztrátou více než 137 miliónů korun. Slavia svolala na 19. prosince řádnou valnou hromadu, kde bude mimo jiné řešit své hospodaření.

Z Kisela by mohl být funkcionář

Řebíček si prý od chystané transakce slibuje, že ruský investor pokryje část nákladů a mohl by pomoci s posílením kádru. "Vnímám tu určitý pohyb, který směřuje k tomu, že to Slavii po sportovní stránce přinese pomoc. Že se její kádr posílí. Není špatný, potřebujeme ho vylepšit na dvou třech pozicích. Doufám v to. Co se případně bude dít na bázi vlastnické struktury, do toho mi nepřísluší nijak nahlížet," uvedl Koubek.

Nová vlastnická struktura ve Slavii by znamenala zřejmě i změnu ve sportovním vedením. O sportovní úsek by se mohli starat zástupce ruské strany Kornějev, který na podobné pozici pracoval v Zenitu Petrohrad a během aktivní kariéry se objevil i ve slavné Barceloně, a Karol Kisel. Současný kapitán podle spekulací nejspíš po podzimní části sezóny ukončí kariéru a stane se funkcionářem.

Slavii patří před závěrečnými dvěma podzimními zápasy v ligové tabulce 13. místo s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo.

Reklama

Související témata: