Hlavní obsah

Penalta nebyla, hartusili Brněnští. Po prohře s Plzní se cítili poškozeni

Šokovali Západočechy rychlým gólem, následně precizní obranou přiváděli plzeňské borce k zoufalství. Fotbalisté Brna v páteční předehrávce 15. kola Gambrinus ligy věřili v překvapení na úkor úřadujícího mistra. Jenže Plzeňáci díky výbornému Kozáčikovi neztratili kontakt a těsně před poločasem z pokutového kopu srovnali. Po obrátce pak Stanislav Tecl dvěma zásahy brněnské sny o vítězství zdemoloval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Záložník Plzně Tomáš Hořava (vlevo) a záložník Zbrojovky Milan Lutonský.

Článek
Fotogalerie

„Do přestávky jsme přitom byli lepší, vyrovnání nás přibrzdilo," tvrdil Karel Kroupa, útočník Brna. Jednobrankové vedení svého týmu mohl navýšit, jenže po osmnácti minutách centr Lutonského poslal hlavou jen do brankové konstrukce. Šlo vlastně o odraz celého utkání, v němž domácí zahazovali vyložené šance.

„Vstoupili jsme do zápasu s příliš velkým respektem, dvakrát jsme špatně vykryli prostor na stranách hřiště a Plzeň se proto dostala do dvou velmi dobrých šancí. Po gólu Skaláka jsme i přes převahu soupeře měli velmi dobré příležitosti. Šancí navýšit vedení byl dostatek," posteskl si brněnský trenér Václav Kotal.

„Faul to nebyl, oba hráči uklouzli"

Jeho, jako celý domácí tým, dráždila situace z nastavení prvního poločasu, kdy se k zemi po souboji s Pavlem Košťálem skácel k zemi hostující útočník Stanislav Tecl. Sudí Franěk nařídil pokutový kop. „Faul to nebyl, oba hráči uklouzli," tvrdil Kotal. „Klasika při zápase s Plzní. Ani jsme se v kabině o přestávce o penaltové situaci nebavili. Jen jsme se hecovali, že zápas určitě zvládneme," popisoval Kroupa.

V nástupu do druhého poločasu však Brno promarnilo slibnou šanci, a když mělo při těsném vedení vyloženou šanci, kterou připravil Lutonskému právě Kroupa, promarnilo ji. „Po přestávce jsme byli kombinačně lepším mužstvem. Rozhoduje však efektivita v útočné fázi. Plzeň góly dala. Lutonský měl obrovskou šanci. Nevyužitými příležitostmi náš výkon utrpěl," posteskl si Kotal.

„S výkonem můžeme být spokojení, jenže body nemáme. Myslím, že Plzeňští místy nevěděli, kam dříve skočit. Hodně jsme je zaměstnávali, ale ukázali obrovskou kvalitu a z brejků nás potrestali," věděl zklamaný Kroupa.

Reklama

Související témata: