Hlavní obsah

Sparta titul půlmistra nepřeceňuje, vyplácí se jí, že po Häckenu nepadaly hlavy

Praha

Plzeň se jim v pátek výhrou v Brně zase přiblížila na dva body. Fotbalisté Sparty však zachovali klid, porazili Mladou Boleslav 4:1 a na ligové obrátce vedou po patnácti kolech soutěž dál o pět bodů. „Máme radost, nějaký náskok jsme si vypracovali. Jenže jsme teprve v půli cesty - a půl je ještě před námi,“ poukázal Lukáš Vácha, jeden z mladých lídrů kabiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Praha Bořek Dočkal (vlevo) a Ladislav Krejčí oslavují třetí gól během utkání 15. kola Gambrinus ligy mezi AC Sparta Praha a FK Mladá Boleslav.

Článek
Fotogalerie

Podzimní neporazitelnost udrželi, výhrou k vyvrcholení oslav 120. výročí přispěli. Co víc by ještě Letenští chtěli...

„Ne že by to nebylo krásné, ale pořád jsme jen v polovině. Musíme se i nadále soustředit na každý další zápas," zdůraznil i autor vyrovnávacího gólu Ladislav Krejčí.

„Titul půlmistra je jen dílčí úspěch. A dílčí výsledek, který nám dává určité povzbuzení do dalších kol. Ale v žádném případě to nesmí svádět k tomu, abychom upadli do uspokojení," varuje i trenér Vítězslav Lavička.

Ustáli turbulentní letní období

Proč jeho tým tabulce vévodí? „Je za tím především poctivá práce... Po vyřazení z pohárů hned na začátku sezóny jsme si byli vědomi, že musíme být úspěšní v domácích soutěžích. Hlavně úvod ligy byl hodně turbulentním obdobím, které všichni tady na Spartě ustáli," líčí kouč krizi po blamáži se švédským Häckenem.

Na Letné nepadaly hlavy, vývoj sezóny se rychle otočil k lepšímu. „Situace se uklidnila, také díky dobrým výsledkům. A na atmosféře se to odráží. Mužstvo si sedlo. Není samozřejmě bezchybné a jsou věci, na kterých chceme dál dlouhodobě pracovat. Směr je ale správný," libuje si Lavička.

O výhře nepochybují, ani když prohrávají

Slavnostní duel s Boleslaví ukázal, jak je Sparta v závěru podzimu silná. Prohrávala, ale nakonec stejně výrazně zvítězila. „Pomohl nám gól do šatny, ale stejně jsme vůbec nepochybovali o tom, že bychom skóre neotočili," ujišťuje stoper Mario Holek. „Na hřišti si všichni vyhovíme a dopředu jsme hodně silní. Máme jistotu, že v každém utkání si několik šancí vytvoříme. Nechci ale zakřiknout šňůru, kterou táhneme. Na jaře musíme na podzim navázat," líčí Holek.

Nic zakřiknout nechce ani trenér, který shodou okolností v rámci slavnostního večera odkoučoval svůj 200. ligový zápas.

„Opravdu? To je pro mě nová informace, já si zápasy nepočítal. Žádnou vytouženou metu jsem si nestanovil. Mám ale rozdělanou práci a chci v ní pokračovat," usmívá se Lavička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články