Hlavní obsah

Minule Plzeň, teď Sparta, hráči Boleslavi zase cítili křivdu. Naše hloupost, zpražil je trenér

Praha

Emotivní zápas s Plzní v minulém kole prohráli, také Spartě slavící 120. narozeniny nakonec v sobotu večer 1:4 podlehli. V obou zápasech s lídry Gambrinus ligy sice Mladá Boleslav vstřelila první gól, v ani jednom však na body nedosáhla. A v obou případech cítili její hráči křivdu a stěžovali si na rozhodčí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Costa Nhamoinesu ze Sparty (vpravo) a Martin Nešpor z Mladé Boleslavi.

Článek

Na Letné nadzvedla Sředočechy především situace před vyrovnávacím gólem. Zahustel zůstal po střetu s Costou ležet na trávníku, jenže rozhodčí Královec faul neodpískal, Sparta míč nezakopla a rychlý protiútok naopak zakončila trefou na 1:1.

„Jasný Costův faul, rozsekl mi ret. Proto jsou ve mně hořké a smíšené pocity. Bohužel to už nevrátíme," líčil Ondřej Zahustel, autor úvodní branky zápasu.

„Samozřejmě faul! Měl rozseknutý ret, tekla mu krev a sám si to asi neudělal. Rozhodčí měl písknout. Po chybách se nakonec můžeme vztekat hlavně sami na sebe. Na adresu těch pánů nemá cenu něco říkat, nechci jít před disciplinárku. Obrázek ať si udělá každý sám. Minule Plzeň, teď i Sparta," kroutil hlavou útočník Martin Nešpor.

Ztratili jsme koncentraci, láteřil Minář

Trenér Ladislav Minář byl ovšem na své hráče naštvaný, že ve sporném okamžiku přestali pořádně hrát.

„Je pravda, že Zahustelovi krev tekla, ale z lavičky nedokážu posoudit, zda to faul byl. Hráči si stěžovali, že byl. Jenže takové věci by se stávat neměly. Nebyli jsme v tu chvíli dost koncentrovaní a hráči spíš řešili, jestli rozhodčí bude pískat, nebo ne. Byla to naše hloupost," zarazil nářky boleslavský kouč.

Sparta vyrovnala těsně před přestávkou, což byl klíčový moment utkání. „Chyba. Máme dost zkušený tým na to, abychom takové situace dohrávali lépe," durdil se Minář.

I nejzkušenější zmatkovali

Jenže hráči si stáli za svým. „Zůstal jsem ležet, a Sparta hned z protiútoku vyrovnala. Samozřejmě jsem cítil křivdu. Šel jsem hned k pomeznímu, abych mu rozseknutý ret ukázal, ale zbytečně," kroutil hlavou Zahustel.

„Myslím, že kdyby to bylo na druhé straně, tak se faul pískal... Ale abych obrátil list, hřišti nás je jedenáct a můžeme si za to sami," přidával se Nešpor.

Zklamání bylo o to větší, že hosté nakonec vyfasovali debakl. „Výkon z posledních 25 minut zápasu naše vystoupení na Spartě totálně znehodnotil. Zápas byl rozhodnutý po třetí brance domácích, v těch chvílích jsme dělali nepochopitelné zmatky. A mrzí mě, že se toho nevyvarovali ani nejzkušenější hráči," nechápal kouč Minář.

„Když už proti takovému soupeři vedeme, měli bychom žrát trávu, abychom už do přestávky stav udrželi. Na druhou stranu porážka není ostudou. Sparta je teď v české lize jednička," uznal Nešpor.

Reklama