Hlavní obsah

Sudí přerušil v Ďolíčku zápas na pokyn policie, která zasahovala v sektoru fanoušků Brna

Praha

Zhruba na deset minut přerušil v 64. min. hlavní rozhodčí Karel Hrubeš zápas mezi fotbalisty Bohemians a Brna kvůli nepřístojnostem hostujících fanoušků. V jejich sektoru zasahovala policie a hráči odešli na příkaz sudího do kabin. „Bylo to na pokyn policie, která musela provést zákrok v sektoru hostí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Brna během utkání 16. kola Gambrinus ligy mezi Bohemians 1905 a FC Zbrojovka Brno.

Článek

Současná pravidla hovoří tak, že při zásahu musí být přerušena hra," tlumočil stanovisko pořadatele tiskový mluvčí Bohemians Tomáš Mutinský.

Nedá se říct, že by fanoušci Brna nějak extrémně řádili. Několikrát zapálili šálu a jiné předměty, nereagovali na výzvy pořadatelů a poničili část sektoru. „Pořádně jsme nevěděli, co se stalo, neměli jsme žádné informace. Trošku nám ta pauza ublížila," narážel kouč Bohemians Jozef Weber na fakt, že těsně před přerušením domácí kapitán Jindřišek vyrovnal z penalty na 1:1.

Přestávka Brnu pomohla

Brno naopak z tohoto pohledu přerušení hry vítalo, protože se tak stalo v době, kdy domácí vyvinuli velký tlak. „Přestávka nám pomohla, v kabině jsme se trochu srovnali," přiznal kouč Brna Václav Kotal. „Nakonec jsme to ukopali a musíme být s remízou spokojeni," dodal.

Sudí nakonec nastavoval 14 minut, ale na stavu 1:1 už se nic nezměnilo. Střídající útočník Bohemians Klavík tutovku spálil. „Škoda té pauzy. Přišla ve chvíli, kdy jsme Brno dostali pod velký tlak. Za těch deset minut, co jsme byli v kabině, se soupeř trochu nahecoval a náš tlak už nebyl takový," říkal kapitán Klokanů Josef Jindřišek. „Tak dlouhou pauzu, že bychom museli do kabin, jsem v kariéře nikdy nezažil. Ale nic jsme s tím nemohli dělat, je to pro oba týmy stejné," dodal.

Bohemians mají po 16. kole na kontě 14 bodů a jsou předposlední. V pondělí je na poslední příčku může v dohrávce odsunout Slavia. „Chtěli jsme být trochu jinde, ale nedá se nic dělat. O záchranu hraje dalších šest mančaftů, je to strašně našlapané. Kdybychom dnes vyhráli, jsme jedenáctí. Na jaře to bude velký boj," uvědomoval si Jindřišek.

„Když začneme dávat víc gólů, mohlo by to být dobré. K naší tradiční bojovnosti jsme přidali i fotbalovost, už to nejsou jen skluzy jako dřív. Hlavně doma musíme začít vyhrávat a doufám, že to s fanoušky k záchraně dotlačíme," uvedl Jindřišek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články