Hlavní obsah

Kapitán Kisel se loučí ve chvíli, kdy slávisté musejí číst noviny vzhůru nohama

Praha

Sparta s náskokem první, Slavia těsně poslední. Tabulka fotbalové Gambrinus ligy od pátku jitří diskusní fóra a ještě více rozděluje fanoušky nesmiřitelných rivalů. Situace červenobílých je vážná, ale mají k dobru ještě dnešní dohrávku. Pokud v úplně posledním duelu celého podzimu v Edenu porazí Liberec, skočí slávisté rázem na jedenácté místo. Když remizují nebo prohrají, poslední zůstanou celou zimu. A za této konstelace se s aktivní kariérou loučí kapitán Karol Kisel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letos v březnu oslavil gólem Liberci narození svého syna, v prosinci se Karol Kisel proti Liberci rozloučí s kariérou...

Článek

Slávisty poslala na samé dno páteční výhra Jihlavy nad Slováckem. A sparťané se do nich okamžitě obuli. „Zítra si kupuju noviny, tabulku si vytisknu a nechám zarámovat," hlásil jeden na diskusním fóru Sport.cz. „Kdybych byl řidič autobusu ve Slavii, tak bych se začal starat, jak dojedu do Sokolova apod., abych nebyl příští podzim vykulenej," rýsoval sestupový scénář jiný.

Sešívaní se upínají k chystanému vstupu ruského investora, který by měl přes zimu napumpovat do klubu peníze. Jistého však zatím není nic. „Ze Slávky jsem už dlouho smutnej," stěžuje si její příznivec. „Hele, spadneme, a co? Já bych to viděl jako vysvobození! Ve Slavii je potřeba vyčistit klima. A začít od nuly. Co tam je teď, tak se jen odkládá to, co má bejt! A my to potřebujeme... Potom vidím Slavii silnější a lepší. Teď ne," odpovídá mu druhý.

„Slávisti musejí číst noviny vzhůru nohama, aby aspoň na chvíli měli pocit, že jsou v tabulce první," triumfuje sparťan. „Ale sestup jim nepřeju, bez Slávky by to asi nebylo ono," poukazuje jeho soukmenovec.

Ani výhra zásadní situaci nezmění

Právě v takové situaci a v takové atmosféře ukončí kariéru slávistický kapitán. Karol Kisel (36) je se třemi góly znovu nejlepším střelcem týmu. Léta se však hlásí, navíc má již druhou sezónu i manažerské starosti u slávistické mládeže. A tak se pevně rozhodl, že zápas s Libercem pro něj bude poslední v kariéře.

„Velice se těším, o to více bych si chtěl utkání užít. Věřím, že si ho užijeme všichni včetně našich fanoušků. Proto je nesmírně důležité, abychom vyhráli, protože nám to může hodně pomoci v tabulce, i když zásadní situaci to nezmění. Ale potřebujeme body a já věřím, že to dokážeme," líčí Kisel pro klubový web.

Kapitán si poručil jarní scénář

Před výkopem proběhne na hrací ploše slavnostní ceremoniál věnovaný kapitánovu poslednímu zápasu. „Samozřejmě mi to dochází - a dochází mi to hodně. Právě proto se i těším. Udělám všechno pro to, aby rozlučka byla úspěšná a abych k tomu také přispěl. Ideální by bylo, kdyby se opakoval scénář z našeho jarního zápasu s Libercem. Hlavně si přeju vítězství, protože to je pro nás v naší situaci to nejdůležitější," uvědomuje si Kisel.

V březnu sešívaní v Edenu porazili Slovan 3:1, ve druhém podzimním kole se u Nisy radoval pro změnu Liberec po výhře 2:1.

Zápas Slavie s Libercem začíná v 18:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: