Hlavní obsah

Bitva nesmiřitelných pokračuje, Sparta s Plzní se přetahují i o Hráče a Trenéra měsíce

Dominance Sparty a Plzně ve fotbalové Gambrinus lize se odráží i v individuálních hodnoceních. Poslední držitel trofeje pro Hráče měsíce v kalendářním roce 2013 vzejde z tábora dvou nejžhavějších favoritů na mistrovský titul. V anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) za listopad kandiduje duo ofenzivních es mistrovské Viktorie Plzeň Milan Petržela a Stanislav Tecl a obránce vedoucího týmu tabulky ze Sparty Costa Nhamoinesu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Milan Petržela řve během utkání se Slavií.

Článek

Nominaci vybrala pětičlenná komise, která vyhodnotila čtyři odehraná kola v uplynulém měsíci. Expertní skupina ocenila výrazné zlepšení útočné činnosti Plzně, která ve čtyřech zápasech nasázela úctyhodných 13 branek. Lví podíl na tom měl tandem nominovaných střelců: Petržela se trefil dvakrát a Tecl si připsal dokonce ještě o dvě branky více.

Střelecké kopačky obula také letní sparťanská posila Costa, jenž nejprve důležitým gólem pečetil výhru v klíčovém utkání s Teplicemi a poté přispěl vítěznou trefou k oslavám 120. výročí založení klubu v duelu s Mladou Boleslaví.

„Patří k nejlepším levým obráncům v lize," uznává bývalý vynikající zadák Sparty Jiří Novotný.

Jubilant Vrba je také ve hře

Pavel Vrba, jenž v nedělním vítězném zápase s Příbramí uzavřel úspěšné pětileté ligové angažmá na lavičce Viktorie Plzeň, aspiruje na své páté vítězství v anketě Trenér měsíce. Kouč mistrovského celku si zároveň může nadělit dárek ke svým pátečním 50. narozeninám. V listopadovém vydání ankety je jeho soupeřem trojnásobný laureát a obhájce prvenství Vítězslav Lavička ze Sparty a kouč Dukly Luboš Kozel, který na svůj první triumf teprve čeká.

V nominaci je tak trojice trenérů, kteří se svými týmy v uplynulém měsíci nenašli přemožitele a na jaře budou bojovat o evropské poháry. Vrbova Plzeň dokonce neztratila ani bod a manko na vedoucí Spartu snížila na pět bodů.

„Všechna tato tři mužstva také předvádějí atraktivní pojetí fotbalu," zdůrazňuje rekordman v počtu ligových titulů Jiří Novotný.

O tom, kdo se stane Hráčem a Trenérem měsíce listopadu, rozhodnou fanoušci svými hlasy na webových stránkách www.hracatrenermesice.cz. Hlasování potrvá do úterý 10. prosince a poté bude oznámeno jméno vítěze.

Reklama

Související témata: