Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: V podzimní derniéře nebyla nouze o góly ani parádní výkony

Praha

Až do posledního únorového víkendu se fotbalová Gambrinus liga uložila k zimnímu spánku. Závěrečné kolo podzimní části však rozhodně neproběhlo v ospalém duchu. Padlo hodně gólů, nebyla nouze o vynikající individuální výkony, což se při sestavování ideální jedenáctky 16. kola podle Sport.cz projevilo. Po dvou hráčích dodala Sparta, Plzeň, Mladá Boleslav a Znojmo.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

První Sparta, druhá o pět bodů zpět Plzeň. Poslední podzimní kolo už na podobě čela tabulky nic nezměnilo. Letenští ale měli co dělat, protože v Jablonci i díky přičinění domácího záložníka Vaňka prohrávali. Brankář Vaclík ovšem minimálně dvě další tutovky lapil a favorit skóre otočil. Znovu se ukázal záložník Dočkal, který si připsal již jedenáctou gólovou asistenci.

Viktoria měla s Příbramí mnohem lehčí práci. Lahůdkou byl úvodní gól, kdy stoper Čišovský adresoval dlouhý pas na Horvátha a kapitán se netradičně uvedl jako velký hlavičkář. Ještě více si pohrála Mladá Boleslav s Baníkem Ostrava (4:0), dvě branky zaznamenal Nešpor, gól a asistenci vykázal Štohanzl.

Senzací závěru podzimu bylo Znojmo. Nováček rychle opustil poslední příčku a dokázal zvítězit i v Teplicích. Dvě branky připravil Okleštěk, mužstvo úspěšně dirigoval kapitán Hnaníček.

Dukla se i díky obránci Romerovi tlačí na pohárové příčky. Úplně posledním hrdinou podzimu se pak stal slávista Juhar. V pondělní dohrávce dal dvě branky Liberci (2:1), takže Karolu Kiselovi zařídil vítězné loučení s aktivní kariérou.

Sestava 16. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Vaclík (Sparta) - Romera (Dukla), Čišovský (Plzeň), Hnaníček (Znojmo) - Dočkal (Sparta), Horváth (Plzeň), Vaněk (Jablonec), Štohanzl (Mladá Boleslav) - Okleštěk (Znojmo), Nešpor (Mladá Boleslav), Juhar (Slavia).

Reklama