Hlavní obsah

Kluk z ghetta trumfuje i Horviho, Costa si získal největší sympatie čtenářů Sport.cz

Praha

Necelý půlrok mu stačil, aby si získal české fanoušky. Obránce Costa Nhamoinesu je pro čtenáře nejsympatičtějším členem ideální jedenáctky podzimu fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz. Vyplývá to z doprovodné ankety, v níž můžete hlasovat pod článkem. Zimbabwan ve službách Sparty zatím trochu nečekaně poráží i druhého Pavla Horvátha, kapitána Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Costův (uprostřed) gól do sítě Teplic.

Článek
Fotogalerie

Král odešel na odpočinek, trůn je volný. V úplně posledním zápase celého podzimu uzavřel aktivní kariéru slávistický kapitán Karol Kisel, který za minulou sezónu obdržel Sympaťáka ligy, cenu, kterou uděluje Sport.cz.

Prvním vítězem ankety byl předloni Martin Vaniak, loni na něj navázal Jan Nezmar. Čtenáři teď svým hlasováním upozorňují redakci na další adepty.

Také redakční anketa odráží bitvu o nadvládu nad ligou mezi Spartou a Plzní. Za Costou a Pavlem Horváthem se na třetím místě drží další sparťan Bořek Dočkal. Před pátého Stanislava Tecla z Viktorie se vmáčkl zástupce Teplic, populární „Franta" Litsingi.

Sympaťák ligy, cena Sport.cz
2010/11Martin VaniakSlavia
2011/12Jan NezmarLiberec
2012/13Karol KiselSlavia

Silný a odolný bojovník

Od dětství v ghettu až po fotbalovou kariéru v zahraničních službách. To je životní příběh Costy Nhamoinesu. Afričan přišel na Letnou v létě ze Zaglebie Lubin s vizitkou nejlépe hodnoceného levého obránce polské ligy.

Pro Spartu je velkou trefou. Fotbalista ze Zimbabwe má tvrdě získané základy. Jako malý kluk se musel ohánět jako pasáček krav. Co jsou proti tomu nějaké fotbalové patálie...

„Celý život o něco bojuji. O život, o přežití, prostě o všechno. Zvykl jsem si bojovat v každodenním životě, takže nemám problém bojovat na hřišti nebo o místo v sestavě. Je to přirozené a není to nic, z čeho bych měl strach," ujišťuje.

„Costa má zkušenosti z Polska. Naskytla se nám šance ho přivést - a je velmi platný. Je to bojovník, silný a odolný mentálně i fyzicky," chválí letní posilu trenér Vítězslav Lavička.

Costa už také stihl dát tři góly a zřejmě i svým poctivým přístupem ke všemu, co dělá, si rychle získal české příznivce.

Který fotbalista si na podzim získal Vaše sympatie?
Tomáš Vaclík
1,6 %
José Antonio Romera
0,9 %
Costa Nhamoinesu
38,8 %
Marián Čišovský
1,1 %
Admir Ljevakovič
0,5 %
Bořek Dočkal
6,3 %
Pavel Horváth
35 %
Josef Hušbauer
2 %
Franci Litsingi
3,6 %
Stanislav Tecl
4 %
Aidin Mahmutovič
2,1 %
Někdo jiný
4,1 %
Celkem hlasovalo 26279 čtenářů.

Reklama

Související témata: