Hlavní obsah

Ostravský Baník opustí Engelmann a Rolinc, na odchodu je i Fantiš

Nejlepší podzimní střelec fotbalistů Ostravy Vojtěch Engelmann se na zimní přípravu vrací do Dukly Praha. Olomouc si z hostování na Bazalech stáhla útočníka Jakuba Rolince a Baník v zimní přestávce s velkou pravděpodobností přijde i o Antonína Fantiše, který by měl přestoupit do Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský záložník Antonín Fantiš (vlevo) si kryje míč před sparťanským obráncem Costou.

Článek

Engelmann přišel v létě do Ostravy na hostování, protože se na Julisce nevešel do širšího kádru trenéra Luboše Kozla. Za Baník dal v podzimní části nejvyšší soutěže čtyři branky a stal se příjemným překvapením týmu kouče Martina Svědíka.

Tím znovu vzbudil zájem mateřského klubu, který si proto Engelmanna vyžádal na začátek zimní přípravy. Totéž platí i pro Rolince, který v klubu hostoval z Olomouce a dvěma góly rozhodl důležitý zápas s Brnem.

"U obou těchto hráčů je jisté, že zimní přípravu zahájí ve svých mateřských klubech, které si je stáhly zpátky," řekl ČTK manažer mužstva Tomáš Bernady.

Patnáctý tým tabulky se bude muset smířit i s Fantišovým odchodem. Hráč odmítl jen symbolicky vylepšenou nabídku klubu na prodloužení smlouvy, která mu vyprší v létě, a pokud o něj Baník nechce přijít bez odstupného, bude nucen ho už výrazně pod cenou prodat v zimě. Fantiš se už údajně dohodl na angažmá v Jablonci.

Další ránou pro ostravskou ofenzivu by mohl být i odchod Chorvata Davora Kukece, kterému kontrakt končí v zimě a sám pokukuje po změně působiště. Engelmann, Rolinc, Fantiš a Kukec dohromady obstarali deset ze 14 podzimních gólů Ostravy.

Reklama

Související témata: