Hlavní obsah

Dukla zahájila zimní přípravu i s Bosňanem Dedičem

Fotbalisté Dukly v pátek na Julisce zahájili přípravu na jarní část Gambrinus ligy i s Bosňanem Anelem Dedičem. Záložník NK Vitez je v pražském celku na testech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Dukly se radují z gólu. Zleva José Romera, Zbyněk Pospěch a Roger Albiach Néstor.

Článek

Dvaadvacetiletý Dedič v podzimní části bosenské ligy odehrál za Vitez 16 utkání a vstřelil tři branky. "Jde o ofenzivního středopolaře z Bosny a je možné, že vedle něj na testy ještě nějací hráči přibudou," řekl trenér Dukly Luboš Kozel. "Dnes ho hodnotit nebudu, má za sebou 13 hodin jízdy. Uvidíme v následujících dnech," doplnil kouč.

Po podzimu čtvrtý tým ligy opustili záložníci Marek Hanousek s Janem Pázlerem, kteří se z hostování vrátili do Plzně, respektive do Jablonce. Tam Dukla zapůjčila i obránce Ondřeje Vrzala.

Berger s Černým se zapojili do plného tréninku

Na Julisku se naopak vrátil útočník Vojtěch Engelmann, jenž během povedeného podzimního hostování v Ostravě nastoupil do 14 ligových zápasů a s čtyřmi góly byl nejlepším střelcem Baníku. Přípravu s A-týmem zahájili i hráč třetiligové farmy v Kunicích Pavel Čapek a junioři Dukly Jan Juroška, Petar Kunič a Mike Fryčer.

Do plného tréninku se zapojili také Tomáš Berger s Milanem Černým. Oba ofenzivní fotbalisté kvůli zdravotním problémům přišli o velkou část podzimu, zářijová posila z Turecka Černý dokonce za dejvické mužstvo ani jednou nenastoupila. "Je otázka, jak se jejich zdravotní stav bude vyvíjet dál. Doufejme, že snese i plnou tréninkovou zátěž, kterou to obnáší," uvedl Kozel.

Hráči Dukly v sobotu absolvují zátěžové testy na FTVS. V Tipsport lize se utkají s pražským rivalem Slavií a druholigovými zástupci Žižkovem a Táborskem. Na konci ledna odehrají přípravné zápasy s Ružomberkem a Banskou Bystricou a v únoru vyrazí na herní soustředění na Kypr.

Reklama