Hlavní obsah

Kolář řešil největší dilema v kariéře, místo zahraničí nakonec prodloužil smlouvu v Plzni

Plzeň

Pět a půl roku už obléká dres Viktorie. A plzeňská etapa kariéry fotbalisty Daniela Koláře (28) ještě zdaleka nekončí. Naopak, reprezentační záložník oželel zcela konkrétní nabídku ze zahraničí a v pátek prodloužil smlouvu ve Štruncových sadech až do června 2016. „V Plzni už jsem po těch letech jako doma, cítím se zde skvěle,“ uvedl Kolář a přiznal, že vzhledem k nabídce z ciziny řešil největší dilema v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář během utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Jeden ze služebně nejstarších hráčů Viktorie spojil svoji budoucnost s Plzní také pro další období. Daniel Kolář prodloužil v pátek smlouvu ve Štruncových sadech až do června 2016.

„Jednání nebyla dlouhá ani komplikovaná. Obě strany věděly, co chtějí a především pak měly eminentní zájem se dohodnout. Dan měl velmi zajímavou nabídku ze zahraničí, o to více mě těší, že se rozhodl spojit svoje další působení s Viktorií Plzeň," pochvaloval si při podpisu nového kontraktu Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Reprezentačnímu záložníkovi se přitom rýsovalo angažmá v cizině. „Nabídka ze zahraničí byla velmi zajímavá finančně, navíc se jednalo o stabilizovaný klub. Bylo to asi moje nejtěžší rozhodování v kariéře, ale jsem rád, že jsem se rozhodl takto," líčí své dilema Daniel Kolář. „Máme zde skvělý tým, stadión, fanoušky. Hodně samozřejmě dělá také parta v kabině, která je po celou dobu pěti let vynikající. Vše jsem zvážil a výsledkem je prodloužení kontraktu s Viktorií," dodává.

Podle našich informací dostal Kolář lano z tureckého Kayserisporu, který si pak místo něj vybral jabloneckého Ondřeje Vaňka...

Motivace mu ve Viktorce nechybí

Obhájce titulu, jehož na jaře čekají i zápasy Evropské ligy se Šachtarem Doněck, tak udělal důležitý krok ke stabilizaci mužstva.

„Všichni v klubu věříme, že také pod novým trenérem budeme dále sportovně úspěšní a přístup hráčů mě v tomto přesvědčení utvrzuje. Všichni naši fotbalisté dále mají své sportovní ambice a chtějí dosahovat stále lepších výsledků. Jsem přesvědčen o tom, že ani Dan zde není proto, aby se dožil důchodu, ale aby byl dál platnou součástí Viktorie," říká Šádek.

Osmadvacetiletý záložník přišel ze Sparty a v Plzni působí již od září 2008. „Jsem tady jako doma, cítím se zde skvěle. Především však ze spoluhráčů i vedení klubu cítím obrovskou snahu o to, aby naše úspěchy nebyly jen epizodou. Nadále chci vyhrávat a postupovat v evropských pohárech, motivace mi ani v nejmenším nechybí," ujišťuje autor jedenapadesáti ligových branek.

Reklama

Související témata: