Hlavní obsah

Liberecký kapitán Kováč spěchal z Edenu na schůzku s majitelem klubu Karlem. Ta hodně napoví, přiznával

Praha

Střídavě pořvával pokyny a povely v češtině a ruštině. Hlavně mladého ukrajinského záložníka Dmitra Korkiška kapitán libereckých fotbalistů Radoslav Kováč v jednom kuse dirigoval. „Bystro. Rabota. Davaj,“ pokřikoval na umělé trávě v pražském Edenu na ukrajinského fotbalistu, který je na severu Čech na zkoušce. Vůdčí role prostě Kováčovi v mančaftu zůstala, i když jeho liberecká budoucnost je dál mlhavá. „Mám smlouvu do léta, takže na jaře určitě zůstávám,“ pravil o poločase přípravného duelu s Bohemians 1905, kdy se nechal vystřídat. Pospíchal totiž na podvečerní schůzku s majitelem klubu Ludvíkem Karlem, k žádné konkrétní dohodě ale zatím nedošlo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Liberecký kapitán Radoslav Kováč (vpravo) v souboji s útočníkem Bohemians 1905 Ivanem Lietavou.

Článek
Fotogalerie

Nikdo z libereckých fanoušků si nedovede představit, že by jejich kapitán zamířil k Peltovi do sousedního Jablonce. To i Kováčův návrat na Hanou by překousli, ale že by jejich ikona posílila největšího rivala?!

„Ale je to tak, mám skutečně nabídku jak z Olomouce, tak i Jablonce," potvrzoval Kováč spěchající na schůzku s majitelem klubu Karlem.

Nezmar své doporučení dal

Sám, bez doprovodu sportovního ředitele Jana Nezmara, s nímž se už počátkem roku dohodli, že 15. leden je finálním datem, kdy se o Kováčově liberecké budoucnosti rozhodne.

„Já své stanovisko majiteli dal. Jednoznačně jsem doporučil, abychom s Kováčem prodloužili smlouvu. Považuji ho za stěžejní osobnost týmu. A nejen momentálně. Do kvality a chodu mužstva a celého klubu může promlouvat i v budoucnu," vysvětloval Jan Nezmar, proč na rozdíl od kapitána na schůzku do Liberce nespěchá.

„Není tajemstvím, že Radek má nejen na liberecké poměry, ale i na poměry v českém fotbale nadstandardní podmínky. Aniž bych ale hodnotil výši jeho kontraktu, jedno tvrdím - je to pro nás efektivní. Rozhodovat ovšem bude majitel," přiznával Nezmar, že teď už na něm nezáleží.

Kelič míří do Tiraspolu

Na trenérovi pochopitelně také ne. Nic nezmůže s odchodem legionáře Renáta Keliče, který míří do moldavského Šeriffu Tiraspol, nic nenadělá ani s otazníky poletujícími kolem Kováče. Může jen doporučit, věřit a doufat...

„Rád bych ho měl, samo sebou. Stejně jako třeba Keliče, o němž vím v tuto chvíli jen to, že ve čtvrtek odlétá na testy do Tiraspolu, který o něho hodně stojí a s klubovým vedením o přestupu jedná. Na jaře už u nás zřejmě nebude," uvedl Jaroslav Šilhavý smířený s tím, že o chorvatského stopera Keliče přijde.

Schůzka s majitelem napoví

V případě Kováče alespoň nějakou naději má. „Na jaře v Liberci určitě zůstanu," opakuje kapitán.

„Dnes vpodvečer mám schůzku s panem Karlem, která hodně napoví. Uvidíme, ale doufám, že všechno dopadne k oboustranné spokojenosti, protože až dosud se věci vyvíjely v pohodě," pravil Kováč mnohoznačně, než odjel za majitelem klubu jednat o své další liberecké budoucnosti.

K dohodě zatím nedošlo. "Předložili jsme Radkovi novou smlouvu. Jednání budou pokračovat v dalších dnech," řekl klubovému webu Nezmar.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články