Hlavní obsah

Malý si jen pamatuje, jak si před kolapsem zavazoval tkaničku. Z nemocnice už Pedro míří domů

Praha

Dva dny strachu a obav na Julisce končí. Fotbalista pražské Dukly Petr Malý míří z nemocnice do domácího ošetření. Devětadvacetiletý záložník s přezdívkou Pedro zkolaboval hned v 8. minutě sobotního duelu s Táborskem (5:2) v Edenu, sanitka pro něj musela přijet přímo na hřiště. Všechny testy ve Vinohradské nemocnici však byly negativní a Malý doufá, že se brzy zase zapojí do zimní přípravy.

Foto: Sport.cz

Po prvním ošetření ještě šel Petr Malý po svých...

Článek
Fotogalerie

Na uklidňující zprávy si fotbalisté i činovníci Dukly museli přes víkend počkat. Pondělí je však uklidnilo. Veškeré testy, jimiž si Petr Malý prošel, jsou negativní, a tak hráč míří z nemocnice do domácího ošetření. Cítí se velmi dobře a doufá, že se brzy vrátí do tréninkového procesu.

„Cítím se, jako by se mi nic nestalo. Doufám, že i zbylé testy dopadnou dobře a já budu moci zase co nejdříve trénovat, nechtěl bych to propásnout. Ale zdraví máme jenom jedno,"  ulevil si Pedro pro klubové stránky Dukly.

Kolečko testů bude pokračovat

Malého odvezla sanitka přímo ze hřiště do Vinohradské nemocnice po náhlém kolapsu s krátkou ztrátou vědomí.  „Poslední, co si pamatuji, že jsem si zavazoval tkaničku. Když jsem se zvedl, udělalo se mi špatně a šel jsem do kolen. Dál si pamatuji jen útržky a plně jsem se probral až v sanitce," popisuje devětadvacetiletý záložník.

Petr v nemocnici prošel během neděle a pondělí vyšetřeními jako je CT, magnetická rezonance, EKG, EEG a ECHO. „Veškeré testy, které mu byly provedeny, jsou bez nálezu. Jsme tak na dobré cestě k tomu, že Petr bude úplně zdravý. Ale nechceme nic podceňovat, takže po jeho propuštění nastoupí na kolečko testů, které by měly vyloučit všechny další možné příčiny," zdůraznil klubový lékař MUDr. Ladislav Šindelář.

Reklama