Hlavní obsah

Klokani proti Pardubicím otestují dva fotbalisty z litevského Vilniusu

Praha

Angažovali střelce Ivana Lietavu, vypůjčili si krajního obránce Lukáše Pauscheka a lákají zkušeného stopera Ericha Brabce. Fotbalisté Bohemians 1905 však hledají posily pro jarní boj o záchranu dál. V pondělí odpoledne očekává Bohemka přílet dvou litevských hráčů z klubu Žalgiris Vilnius, což je litevský mistr. Klokani to avizují na svém klubovém webu. Oba Litevci se představí ve středečním duelu zimní Tipsport ligy s Pardubicemi (od 12:30 v Edenu).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber.

Článek

Prvním testovaným hráčem je šestadvacetiletý středopolař Mantas Kuklys. V loňské sezóně jeden z nejvýraznějších hráčů mistrovského Vilniusu. Na kontě měl téměř tři a půl tisíce odehraných minut (více měla pouze brankářská jednička A mužstva), 18 vstřelených branek a 15 asistencí. „Mantas zaznamenal nejlepší progres ze všech hráčů v týmu. Je to velmi chytrý hráč," prozradil na něj sportovní ředitel Žalgirisu Mindaugas Nikoličius. Pravonohý záložník nastoupil již i za litevskou reprezentaci, kde na premiérový gól čeká.

Druhým hráčem na zkoušce je Egidijus Vaitkunas. O rok mladší obounohý krajní obránce nastupuje nejčastěji na levé straně, ovšem nedělá mu problém odehrát zápas i na opačné straně obrany. Vaitkunas je taktéž litevským reprezentantem a oba dva se budou připravovat s Bohemkou celý týden.

Žalgiris Vilnius po dvou druhých místech litevskou ligu, která se hraje systémem jaro - podzim, v roce 2013 vyhrál a kvalifikoval se tak do 2. předkola Ligy mistrů pro sezónu 2014/15.

Reklama