Hlavní obsah

Brabec si plácl s Klokany. Chci Bohemce pomoci k záchraně, říká

Jan KrůtaSport.czPrávo

Zkušený obránce Erich Brabec bude hrát na jaře fotbal v dresu Bohemians Praha 1905. S posledním klubem prvoligové tabulky se dohodl na ročním kontraktu. Dnes s týmem absolvuje první trénink a není vyloučeno, že už v pátek nastoupí za nový klub v semifinále Tipsport ligy.

Foto: Foto www.fksenica.eu

Erich Brabec mění červenomodý dres Senice za zelenobílý v Bohemians 1905.

Článek

Je váš přestup ze Senice definitivně hotový?

Zbývá dořešit jen formality se slovenskou stranou. Řekli mi, že můžu s Bohemkou trénovat. Teď už podpisu smlouvy nic nebrání. Dohodli jsme se na rok.

Co nakonec rozhodlo, že jste kývl Bohemians?

O peníze nešlo. Pro mě bylo prioritou hrát první ligu a jediná konkrétní nabídka přišla z Bohemky. Navíc je super, že kvůli rodině můžu zůstat v Praze. Bude mi sedmatřicet a musím být rád za každou nabídku, která přišla. Bohemka mě chtěla a já chci pomoci Bohemce k záchraně. To je hlavní cíl.

Slibují si od vás hlavně zkušenosti?

Asi ano, ale snad i kvůli tomu, že něco umím. A nejen jako nějakého zkušeného panáka, který tam bude stát. S trenérem Weberem jsme se o mojí roli bavili. Věří, že vedle klidu dokážu ten tým i nějak dirigovat. Měl bych být jejich prodlouženou rukou na hřišti.

Potkali jste se s trenérem Weberem jako hráči na společné štaci?

Kdysi ještě v Drnovicích. Já tam přišel jako mladík, on pak odešel do Jablonce. To už je let... Ale v lize jsme se pak potkávali hodně.

Viděl jste na podzim nějaký zápas Klokanů?

Jen sestřihy. Ale informací mám dost. Vím, že kluky mnohokrát podržel gólman Berkovec a měli problémy se střílením gólů. Ale když jsem viděl, že přišel Ivan Lietava a hned začal v přípravě dávat góly, tak věřím, že to přenese i do ligy.

Koho z hráčů znáte osobně?

Radu a Krcha z béčka Sparty, s Berkovcem jsme se ještě potkali ve Slavii. Jinak ty starší kluky z ligy: Jindřiška, Šírla, Lietavu, Kalinu.

O záchranu bude hrát skoro půlka tabulky. Věříte, že se v Ďolíčku podaří ligu udržet?

Kdybych tomu nevěřil, tak do Bohemky nejdu.

Uvědomil jste si, že po Slavii a Spartě pro vás Bohemians už budou třetím pražským klubem, jehož dres obléknete?

Hned jsem si říkal, že to snad zvládl jen Jarda Blažek, akorát v jiném gardu. Tak budu hned druhý po něm...

Reklama