Hlavní obsah

Plzeň - Admira Wacker 3:2Viktoriáni v Turecku poprvé inkasovali, přesto i do třetice vyhráli

Fotbalistům Plzně se soustředění v Turecku vydařilo. Všechny tří přípravné zápasy vyhráli. V závěrečném duelu s rakouskou Admirou Wacker sice poprvé inkasovali, dokonce dvakrát, zápas však skončil vítězstvím českého mistra 3:2. O branky se postarali záložníci Petržela, Kolář a Hanousek. V předchozích zápasech Viktoria v Antalyi porazila ruský Perm 3:0 a litevskou Klajpedu 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář vstřelil druhý gól.

Článek

Až do pátku si viktoriánu užívali v Beleku sluníčka, v sobotu ráno začalo pršet. Odpoledne vyhnal déšť mužstvo do tělocvičny, v neděli Plzeň vyrukovala proti poslednímu týmu rakouské ligy.

„Nastoupí ti, kteří ve čtvrtek nehráli, nebo toho neodehráli tolik," avizoval trenér Dušan Uhrin. „Jsme na konci soustředění a tato utkání mívají nejhorší průběh. Pevně věřím, že se k tomu postavíme zodpovědně. Zápas odehrajeme především proto, abychom viděli ještě některé hráče v zápasovém zatížení," dodával před utkáním.

Góly padaly až ve druhém poločase. Za Plzeň udeřili Petržela a Kolář. Jak rychle ovšem Viktoria vedení získala, ještě rychleji o něj přišla. Rakouský tým se trefil v 71. a 73. minutě a bylo vyrovnáno. Utkání pak rozhodl střídající žolík Marek Hanousek.

V pondělí se Plzeň vrací domů. Na další soustředění na Kypr odletí 5. února a utká se tam se Žalgirisem Vilnius, Levski Sofia a Rostovem. Ještě předtím si 1. února doma zahraje s Ústím nad Labem.

Viktoria Plzeň - Admira Wacker Mödling 3:2 (0:0)
Branky Plzně: 58. Petržela, 63. Kolář, 82. Hanousek.
Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník (66. Hubník), Čišovský, Procházka (46. Hejda), Limberský (85. Stratil) - Horváth (74. Hanousek), Hrošovský (46. Hořava) - Rajtoral (57. Kovařík), Kolář (65. Ďuriš), Petržela (75. Štípek) - Tecl (60. Wágner).

Reklama

Související témata: