Hlavní obsah

Néstorovi z Dukly kvůli zranění kolena zřejmě skončila sezóna

Španělský fotbalista Néstor Albiach z Dukly pravděpodobně přijde o celou jarní část první ligy. Jednadvacetiletý útočník si v pátečním semifinále Tipsport ligy s Bohemians 1905 v Berouně zranil koleno a magnetická rezonance odhalila poškození vazů i menisku, které vyžadují chirurgický zákrok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Albiach Nestor z Dukly (vpravo) a Jan Vošahlík ze Slavie.

Článek

"Néstor v pátek prošel vyšetřeními, která potvrdila poškození postranních kolenních vazů a menisku. Dnes podstoupil magnetickou rezonanci, která navíc odhalila poškození předního zkříženého vazu. Toto zranění vyžaduje operativní řešení, které proběhne v nejbližším možném termínu. Následná rehabilitace bude trvat v řádu měsíců," citovala Dukla na svém webu klubového lékaře Ladislava Šindeláře. Sám ofenzivní hráč na twitteru napsal, že bude mimo hru šest až osm měsíců.

Néstor přišel na Julisku na začátku loňského roku z Olímpiku de Xátiva ze třetí španělské ligy. V první lize dosud odehrál 26 zápasů a vstřelil pět branek. Na podzim absolvent mládežnické akademie Valencie zasáhl do 14 utkání nejvyšší soutěže a trefil se jednou.

Reklama