Hlavní obsah

Záložník Papoušek si dvojroli trenéra mládeže a hráče pochvaluje

Liberec

Dlouhá léta působil na prvoligové scéně záložník Petr Papoušek. V poslední době o něm ale už není tolik slyšet, třebaže z fotbalového prostředí zdaleka nezmizel. Čemu se v současnosti věnuje a jak vidí aktuální dění v libereckém klubu? Na tato témata se rozhovořil i pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I liberecký obránce Radoslav Kováč se chystá na duel EL s Alkmaarem.

Článek

„Jako hráč jsem ze Slovanu Liberec odešel po skončení smlouvy v létě roku 2011, tedy rok před ziskem titulu (úsměv). Nikdo jiný z ligy se neozval. Ale nechtěl jsem úplně ukončit kariéru, proto jsem zkusil nižší soutěž a hrál jsem za Prostějov v Moravskoslezské lize. Byli tam se mnou i další starší hráči z ligy - Tomáš Hunal, Lukáš Zelenka, Petr Pavlík, Michal Pospíšil. Momentálně jsem zpátky v Liberci, kde trénuji dorost Slovanu do šestnácti let a ještě nastupuji za divizní Turnov," přiblížil Papoušek, jenž si dvojroli pochvaluje.

„Je to ideální skladba. Věnuji se trénování mládeže a ještě si přitom mohu zahrát fotbal. Ale do Turnova jezdím zpravidla jen na zápasy, na vlastní tréninky s mužstvem mi nezbývá čas. Spíš se občas sám proběhnu nebo si lehce zatrénuji s libereckým dorostem do devatenácti let, který vede Míra Holeňák," upřesnil exligový fotbalista, který neztrácí kontakt ani se současným „áčkem" Slovanu. „Potkávám se s hráči na stadiónu. Ale zjišťuji, že už v kádru prakticky není nikdo z mých ještě nedávných spoluhráčů. Vlastně jen Jirka Fleišman, který je momentálně zraněný. A byl tu ještě do prosince i Renáto Kelič, jenž odešel nyní do Itálie," zmínil Papoušek obrovskou hráčskou proměnu libereckého týmu.

Město pod Ještědem se chystá na jarní pohárovou Evropu. „Blíží se zápasy Slovanu s Alkmaarem. Věřím, že se dá přes něj přejít. Byť fotbalová zimní přestávka není dlouhá, kluci mají dostatek času na přípravu. Bude záležet na jejich formě ve druhé polovině února," uvažoval záložník, který si nenechá ujít ani jarní snažení Liberce v Gambrinus lize. „Mám v paměti loňské jaro, kdy Slovan vybojoval třetí místo v tabulce. Kdyby zopakoval tehdejší výsledky, mohl by se dostat ze šestého místa nahoru," dodal Papoušek.

Reklama

Související témata: