Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie odcestují do Turecka bez zraněného Dobrotky

Praha

Fotbalisté Slavie v sobotu odletí na herní soustředění do Turecka bez zraněného Martina Dobrotky. Devětadvacetiletý slovenský stoper má zlomeninu čtvrté záprstní kůstky v noze a bude pražskému celku chybět v úvodu jarní části sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata (uprostřed) a hráči Slavie David Hubáček (vlevo) a Martin Dobrotka.

Článek

"Po tréninku na umělé trávě jsem cítil bolest chodidla. Bohužel vyšetření potvrdilo tu nejhorší možnost. Mám nařízený klidový režim," uvedl pro klubový web Dobrotka, který Slavii scházel už v úvodu podzimu. "Je to podobně zranění, které jsem už měl," doplnil.

Jak dlouho bude Dobrotka Slavii chybět, je zatím těžké odhadovat. "Léčba probíhá sádrovou fixací a klidovým režimem. Za čtyři týdny čeká Martina kontrolní vyšetření, které by mělo rozhodnout o dalším postupu, případně o jeho návratu do tréninkového procesu," řekl klubový lékař Petr Krejčí ml.

Na soustředění do Turecka odletí 23 hráčů včetně Tomáše Mičoly, který měl v úvodu přípravy zdravotní problémy. K týmu by se v Antalyi mohly připojit některé zahraniční posily, o jejichž příchodu vedení Slavie jedná.

Pražané sehrají v Turecku čtyři zápasy s maďarským Haladásem, rumunskou Constantou, bulharským týmem CSKA Sofie a ukrajinským Metalurgem Doněck.

Reklama

Související témata: