Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň spouští prohlídky zázemí stadionu pro fanoušky

Plzeň

Vedení fotbalové Viktorie Plzeň se rozhodlo zpřístupnit zázemí Doosan Areny ve Štruncových sadech veřejnosti a pořádá komentované prohlídky. První dny otevřených dveří se uskuteční od 7. do 9. února. Prodej vstupenek za 30 korun začne 4. února, výtěžek klub věnuje na charitativní účely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší v Doosan Areně.

Článek

"Vzhledem ke snaze o maximální organizaci akce jsme se rozhodli přistoupit k prodeji vstupenek. Návštěvníci si tak mohou vybrat konkrétní čas, kdy si přejí Doosan Arenu navštívit," řekl tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár. "Veškerý výtěžek bude věnován Dětskému oddělení chirurgické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň," dodal.

Jedné prohlídky se může zúčastnit maximálně 35 osob. "Předpokládáme, že veškerou možnou kapacitu vyčerpají již držitelé permanentek. Celkem se vzhledem k počtu prohlídek a omezení skupin prostřídá zhruba 1500 příznivců Viktorie. V případě velkého zájmu jsme připraveni nabídnout v blízké budoucnosti také další termíny," dodal Pillár.

Stadion ve Štruncových letech prošel za poslední dva roky rozsáhlou rekonstrukcí a patří mezi nejmodernější fotbalové arény v Česku. Kromě výstavby nových tribun došlo před touto sezonou rovněž k rekonstrukci vnitřních prostor za zhruba 60 miliónů korun, aby splňovaly podmínky UEFA. Právě nové VIP prostory, tiskovou místnost, rehabilitační prostory i šatny domácích a hostů mohou fanoušci navštívit.

Reklama

Související témata: