Hlavní obsah

Dukla na Kypru testuje bývalého slovenského reprezentanta Hanzela

Praha

Fotbalová Dukla na soustředění na Kypru testuje bývalého slovenského reprezentanta Luboše Hanzela. Šestadvacetiletý levý obránce naposledy působil v arménském Banantsu Jerevan, v současnosti je volným hráčem. Má za sebou i krátké angažmá v Schalke 04, jeho kariéru však přibrzdilo vážné zranění. Dukla dnes od 15:00 hraje přípravný duel s polským Lubinem.

Článek

Hanzel nejvíce sezón odehrál v Trnavě, podzim 2009 strávil na hostování v německém Schalke 04, kde však zasáhl jen do jednoho bundesligového utkání. Kariéru krajního beka pak na osm měsíců zbrzdilo zranění a následná operace kolena. Před Banantsem Hanzel krátce působil i v polském Bialystoku.

Ve slovenské reprezentaci debutoval v červnu 2009 v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice proti San Marinu. Slovensko tento zápas vyhrálo 7:0 a Ľuboš Hanzel vstřelil i premiérový gól, když v 68. minutě uzavíral skóre zápasu.

V Dukle by mohl Hanzel nahradit levého obránce Ondřeje Vrzala, který v zimě zamířil na hostování do Jablonce.

Na Kypru změnili adresu

Dukla byla na Kypru i loni, letos však změnila místo soustředění. "V loňském roce jsme v Ayia Napě řešili jisté drobné nedokonalosti, co se týče tréninkových ploch. Proto jsme letos zvolili místo nedaleko Larnaky, kde je lepší zázemí v podobě sportovního centra Alpha. Tady jsme ostatně hráli prakticky všechny zápasy v minulém roce. Už tehdy byl vidět výrazný rozdíl v kvalitě povrchu na všech jejich hřištích," vysvětlil generální ředitel Michal Šrámek pro klubový web.

Lubin v sobotu prohrál 1:2 s Teplicemi. V polském klubu působí hned dva čeští hráči, útočník Michal Papadopolus a záložník Jiří Bílek. V létě Lubin uvolnil do Sparty obránce Costu. A do stejné doby tým vedl český trenér Pavel Hapal.

Reklama