Hlavní obsah

Přestřelku na Stínadlech režírovaly Teplice

TEPLICE

Atraktivní podívanou a také sedm krásných branek přinesl souboj druhého a posledního týmu první fotbalové ligy, v němž Teplice porazily České Budějovice 5:2. Pro domácí to byl už 21. domácí zápas bez prohry za sebou, hosté se naopak o další kousek přiblížili sestupu do druhé ligy.

Článek

Do teplické sestavy se vrátil nečekaně rychle uzdravený Fenin a jeho zařazení do tříčlenného útočného bloku se domácím vyplatilo. Na úvod zápasu sice museli ještě spolknout hořkou pilulku v podobě vedoucího gólu Plocka, který z voleje poslal do sítě Lafatův centr, ale pak už se rozehráli k velkému výkonu.

Pomohl jim inkasovaný gól. Tepličtí spustili agresivní hru s aktivním presinkem hluboko v obranném poli soupeře a záhy bylo zřejmé, že to na Jihočechy bude platit. Už v desáté minutě se domácím zápal pro hru vyplatil: Fenin sice hlavou jen orazítkoval břevno, ale Rilke šel do dorážky důrazně - a vyrovnal.

Vedení premiérovým gólem Kleina

Severočeši si vypracovávali i další slibné možnosti. Jejich ofenzívu režíroval obětavě hrající Mašek, který řadu míčů vybojoval a ještě dokázal rozdělovat do křídel. Domácí koncový útočník sice ve 28. minutě zklamal, když nedokázal z metru vrátit do sítě sražený Doležalův trestný kop, ale pro obranu soupeře byl největším zdrojem nebezpečí.

Ve 38. minutě ovšem Teplice dostal do vedení hráč, od něhož by se to čekalo nejméně. Stoper Klein prokázal po rohu více důrazu než gólman Kafka a hlavičkou zaznamenal svůj premiérový ligový gól.

Hosté působili nervózně, domácí hře se nedokázali přizpůsobit. O to efektivněji si ale počínali v koncovce, k níž se dostávali jen zřídka. Ve 48. minutě sice byli rádi, že Feninova dělovka jen zatřásla břevnem, ale už za minutu se radovali z vyrovnání. Krajčík poslal trestný kop do šestnáctky přesně na Pivoňku, jehož volej přinesl druhý gól v teplické síti a také první ligový zásah mezi střelci.

Skóre uzavíral Verbíř

Jenže dramatická zápletka s nádhernými góly ještě nebyla u konce a čtyři tisícovky diváků se náramně bavily. Zvlášť, když v 60. minutě nechal Verbíř zavzpomínat na své nejlepší chvíle ve žlutém dresu a svou dělovkou z dvaceti metrů znovu strhl vedení na teplickou stranu.

Domácí výhru pak ještě mohl zvýraznit dravý Mareš, který nastřelil tyč. Od vyrovnání pak své spoluhráče zachránil Poštulka, který devět minut před koncem zneškodnil Lafatův průnik. A vzápětí přišel brejk, faul na Maška a Doležal z penalty pojistil výsledek. Konečnou podobu mu dal ve druhé minutě nastaveného času Verbíř, který vystihl kličku nešťastného brankáře Kafky a do opuštěné branky poslal míč za Teplice popáté.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 5:2 (2:1)
Branky: 60. a 90+2. Verbíř, 10. Rilke, 38. Klein, 84. Doležal z pen. - 4. Plocek, 49. Pivoňka. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Klein, Doležal - Kafka, Chlebek, Pončák, Homoláč. Diváci: 3986.
Sestavy:
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Ryška - Doležal, Szabo, Verbíř - Rilke (63. Krmaš), Mašek (88. Abanda), Fenin (78. Mareš). Trenér: Mareček.
Budějovice: Kafka - Pončák, Homoláč, Pivoňka, Leština (46. Svoboda) - Gruber (26. Krajčík), Dvořák (74. Myšák), Chlebek, Plocek - Vyskočil, Lafata. Trenér: Cipro.

Reklama