Hlavní obsah

Napodruhé se prosadím. Jsem už na českou ligu připravený, tvrdí Diviš

Uherské Hradiště

Tři a půl sezóny byl oporou fotbalistů slovenské Senice, avšak v zimě se rozhodl pro návrat do mužstva, za které už před sedmi roky nastoupil k jednomu prvoligovému duelu. Od ofenzívního záložníka Jaroslava Diviše si ve Slovácku slibují zvýšení střelecké produktivity týmu.

Foto: www.fcslovacko.cz

Jaroslav Diviš podepsal ve Slovácku kontrakt na dva a půl roku.

Článek

„V Senici jsem byl velice spokojený. Většinou jsme se pohybovali v popředí tabulky slovenské Corgoň ligy a zahrál jsem si s ní i v předkolech Evropské ligy a ve finále Slovenského poháru. Už jsem ale cítil, že potřebuju změnu. Nabídka z české nejvyšší soutěže je pro mě výzva. Je přece jen kvalitnější než slovenská liga a hraje se na modernějších stadiónech a před více diváky," porovnal sedmadvacetiletý fotbalista. „Prý o mě měl zájem i Baník, avšak já jsem upřednostnil přestup do Uherského Hradiště. Vždyť pocházím z nedaleké Břeclavi," připomněl Diviš.

Věří, že se tentokrát v tuzemské lize prosadí, což se mu v minulosti během dvouletého angažmá v Liberci příliš nepovedlo. Za Slovan nastoupil pouze v jedenácti ligových utkáních. „Tehdy tam střílel góly jak na běžícím pásu Kerič a já se moc často do základní sestavy nevešel. I proto, že jsem tehdy zřejmě nedával fotbalu maximum. To se změnilo po příchodu do Senice, kde jsem cítil velikou důvěru trenéra Grigy. Odehrál jsem tam téměř všechno a dařilo se mi i střílet góly. Díky tomu jsem teď na českou ligu mnohem lépe připravený," říká sebevědomě.

Spolupracovat bude hlavně s Divišem

Nejlépe se Diviš cítí na postu podhrotového hráče. „Ve Slovácku bych měl v ofenzívě podporovat z pravé strany urostlého Libora Doška. Snad nám to bude klapat," těší se na spolupráci s dvoumetrovým habánem, který si na podzim vystřílel členství v Klubu kanonýrů.

Natěšený je i na hradišťské fanoušky. „Dobře vím, jak skvělou atmosféru umí na stadiónu vytvořit. Musí to být paráda hrát v takové kulise," vyhlíží už Diviš jarní premiéru v Gambrinus lize s Jabloncem.

Z toho, že místo bitvy o titul ho po přestupu zřejmě čeká v lepším případě boj o střed tabulky, si těžkou hlavu nedělá. „Ve Slovácku je kvalitní tým, o záchranu určitě hrát nebudeme. Spíš doufám, že se z osmého místa posuneme výš. A třeba se v budoucnu dočkám i v Hradišti evropských pohárů. Smlouvu jsem podepsal na dva a půl roku s opcí," prozradil.

Reklama

Související témata: