Hlavní obsah

Kapitán Horváth se upsal Plzni na dalších dvanáct měsíců. Ve Viktorii bude hrát do čtyřiceti

Plzeň
Aktualizováno

Až do června příštího roku bude kapitán mistrovské Viktorie Pavel Horváth oblékat plzeňský dres. Po pondělním dopoledním tréninku totiž osmatřicetiletý dirigent Západočechů parafoval prodloužení smlouvy o dalších dvanáct měsíců. "Zůstanu ještě o rok déle v hráčské šatně, to je pro mě v tuto chvíli to nejpodstatnější," hlásil Horváth, když nový kontrakt stvrdil svým podpisem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth prodloužil smlouvu o dalších dvanáct měsíců.

Článek
Fotogalerie

Když před rokem prodlužoval Horváth smlouvu, tvrdil, že půjde o jeho poslední sezónu ve velkém fotbale. S ubíhajícím časem a úspěchy, jichž s Plzní dosáhl, si však všechno rozmyslel a netajil se tím, že chce v kariéře dál pokračovat. A na jeho rozhodnutí nic neměnil ani fakt, že prolongování stávající smlouvy o dalších dvanáct měsíců znamená, že na ligové scéně bude běhat ještě ve čtyřiceti.

Na podpisem ani chvíli neváhal

„Kdybych neměl motivaci, nehraju. Já ovšem miluju fotbal a baví mě vyhrávat. Jsem ve Viktorii spokojený a neviděl jsem jediný důvod, proč neprodloužit smlouvu," nechal se Horváth po podpisu nové smlouvy slyšet na klubových stránkách Viktorie.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Jde o jednoznačný signál, že Pavel je platným článkem našeho kádru a jsme přesvědčeni, že jím bude i v příští sezóně," kvitoval dohodu i generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Prodloužení kontraktu podepsal bez jakéhokoliv zaváhání, což mě potěšilo. Plzeňští fanoušci se tak budou moci o rok déle dívat na to, jak svými výkony rozdává fotbalovou radost," přidával Šádek.

"Také se těším, že budeme dál předvádět dobrý fotbal a já mohu být dalších dvanáct měsíců v takovém týmu, jakým je Viktoria Plzeň," liboval si Horváth, který do Plzně přišel v roce 2008 ze Sparty. Předtím ovšem působil i v Teplicích, Slavii či Jablonci, zahraniční štace vyzkoušel ve Sportingu Lisabon, Galatasaray Istanbul či třeba japonském Kobé.

Také gólman Pavlík prodloužil

Společně s kapitánem prodloužil své plzeňské angažmá i gólman Roman Pavlík. A rovněž o dalších dvanáct měsíců.

"Viktoria je jedním z nejlepších týmů u nás, takže o motivaci mám postaráno. Pravidelně hrajeme evropské poháry a já jsem jednoduše šťastný, že u toho mohu být," řekl po podpisu osmatřicetiletý brankář, který si zachytal i Ligu mistrů. Teď ovšem plní víceméně roli gólmanské trojky, což ho nijak neirituje.

"Moje pozice je v současnosti daná, takže budu dál čekat na příležitost. Pro mě je hlavní, že můžu v Plzní pokračovat," svěřoval se Pavlík.

Reklama

Související témata: