Hlavní obsah

Do útoku počítám s Hubníkem i Doležalem, říká jablonecký kouč Skuhravý před jarem

Jablonec

Jablonecký fotbalový gólman Michal Špit má po podzimním čekání a následné zimní pauze další šanci k tomu, aby vychytal sté čisté konto v lize. Chybí mu k tomu jediný zápas. „Splnění této brankářské mety je i pro nás jedním z cílů, s nimiž jdeme do jarní sezóny,“ uznal trenér sedmého celku tabulky Roman Skuhravý, že v klubu sledují i osobní statistiky hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

„Michal díky své výkonnosti znovu sahá po pozici týmové jedničky v brance. Nastoupí i v sobotu na Slovácku a věřím, že kdyby ta nula pro něj nepřišla hned na úvod jara, určitě se jí brzy dočká," naznačil kouč víru ve schopnosti gólmana, který za měsíc a půl oslaví 39. narozeniny.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Na první místo stavím týmové výsledky. Vždycky přihlížím k tomu, jak hráči pracují v tréninku i v zápasech. A z tohoto pohledu mě těší, že máme dva vyrovnané brankáře Špita a Valeše. Každý z nich může chytat bez rozdílu, jestli je někdo zrovna lepší, nebo ne," uvažoval trenér.

Skuhravý má k dispozici i útočné duo Michal Hubník-Martin Doležal. Druhý jmenovaný přišel z Olomouce. Oba dali na podzim po osmi gólech. „Na papíře to vypadá hezky, ale musí potvrdit kvality i na hřišti. Bylo by škoda nevyužít jejich potenciál, a tak je možné, že uzpůsobíme sestavu tak, aby mohli nastupovat společně. Hubník se momentálně zotavuje po zranění a přes zájem Olomouce o jeho návrat na Hanou zůstává v Jablonci. Doležal je velmi ambiciózním útočníkem, který se chce i v nynější konkurenci prosadit," podotkl trenér, jenž musel oželet odchody ofenzivních hráčů Pitáka, Vaňka a Vošahlíka.

„Beru to jako součást fotbalu. Musíme si poradit bez nich, byť to třeba nepůjde hned. Je to otázka času, proto ofenzivní fázi hry věnujeme i velkou část závěrečné přípravy," líčil Skuhravý.

Nikdy nemám obavy, tvrdí trenér

Jablonec prohrál tři zápasy na soustředění v Turecku i generálku na Spartě. Trenér ale obavy z jarního startu nemá. „Nikdy je nemívám. Vím, že příznivé výsledky z přípravy bývají povzbuzením, ale ani dílčí neúspěchy nás nemohou negativně ovlivnit. Měli jsme těžké soupeře a i v prohraných zápasech jsme předvedli solidní pasáže k mojí spokojenosti," rozebíral Skuhravý.

Na Slovácku nemůže počítat s distancovaným stoperem Benešem. „Pyká za červenou kartu z posledního kola na podzim. Víťa je pro nás důležitým hráčem, ale díky příchodům dalších kluků nebudeme mít na jaře klasickou základní jedenáctku. Při hráčské konkurenci zvolíme složení do zápasů podle aktuální formy i s ohledem na soupeře. Pro kluky ze širšího kádru je jejich pozice blízko sestavy motivací uchopit šanci za pačesy. Trošku nás trápí marodka. Delší léčení čeká Zoubeleho, proto jsme si nechali víc jmen na soupisce," nabídl svůj pohled trenér.

A zamyslel se i nad vyhlídkami do jara. „Sparta s Plzní si to na špici rozdají o titul, za nimi to bude vyrovnaný boj. Máme respekt před každým soupeřem a zároveň ho chceme porazit. Hodláme se stejně chovat na Slovácku i proti Plzni," naznačil odhodlání Skuhravý, jehož svěřenci se už na jaře nestřetnou v lize se Spartou. Oba zápasy s ní odehráli už na podzim.

Reklama

Související témata: