Hlavní obsah

Ordoš ho osočil, že se všem v Olomouci vykálel na hlavy, Doležal zůstává v klidu

Praha

Chystá se na start fotbalového jara, jako by válku slov kolem sebe ani nevnímal. A že peprných výrazů provázejících přestup útočníka Martina Doležala z Olomouce do Jablonce zaznělo! Šéf olomouckého klubu Josef Lébr nazval hráčova agenta Ondreje Chovance prasetem, útočník Michal Ordoš pak Doležala osočil, že se všem v Olomouci vykálel na hlavy. „To jsem ani nečetl,“ usmívá se ostře sledovaný fotbalista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Jablonce (vlevo zimní posila Martin Doležal) oslavují Čížkův gól na Spartě.

Článek

Nejkontroverznější přestup zimy začal klíčit již na podzim. Olomouc v říjnu prodloužila smlouvu se svým kanonýrem Martinem Doležalem do roku 2017. Jenže hráčův manažer Ondrej Chovanec kontrakt navzdory dohodě nezaregistroval na FAČR a Sigmu o tom neinformoval. V platnosti tedy zůstala původní smlouva do léta 2014, a tak Doležal mohl půl roku před jejím vypršením začít vyjednávat s Jabloncem.

S ním se nakonec byla nucena dohodnout i Olomouc, jež si zaregistrování nové smlouvy naivně nepohlídala. A tvrdě za to zaplatila. Doležela si cenila na 15 miliónů korun, ale zřejmě za něj vyinkasuje maximálně 5 miliónů...

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nároďák přece nejde slíbit, hájí se

Emoce pochopitelně vzplály. Šéf olomouckého klubu Josef Lébr třeba obvinil Miroslava Peltu, předsedu FAČR a majitele Jablonce, že za přestup slíbil Doležalovi šanci v reprezentaci.

„Je to věc pana Lébra. Nároďák přece nejde slíbit. Reprezentaci si musím zasloužit svými výkony," diví se Doležal.

V Olomouci je teď za černou ovci. Obul se do něj i bývalý spoluhráč Michal Ordoš.

„Řekl jsem mu své... Že se nám, když to mám říct slušně, doslova všem vykálel na hlavy. Věděl, že se tady na něho spoléhá, že se to tady chystá tak, aby na jaře hrál hlavně on. To, co udělal, nemá s férovostí vůbec nic společného," uvedl Ordoš v rozhovoru pro deník Sport.

Kluci na mě nezanevřeli, věří

„Článek jsem nečetl, ani mě to nezajímá," reagoval Doležal po nedělní předligové generálce na Spartě. „S většinou olomouckých spoluhráčů jsem v kontaktu a nemám s nikým problém. Je to v pohodě, nezanevřeli na mě. Jen vedení je na mě asi naštvané."

Usmívá se a myslí už jen na Jablonec. Na Spartě odehrál Doležal druhý poločas. Až se na Střelnici adaptuje a uzdraví se Michal Hubník, měli by hrát v útoku spolu. Oba dali na podzim po osmi gólech v lize.

„Mrzí mě, že Sparta zápas otočila. Co jsem přišel, tak jsme na soustředění v Turecku všechno prohráli a nakonec podlehli i v generálce. Věřím, že v sobotu na Slovácku už konečně vyhrajeme," doufá Doležal.

Reklama