Hlavní obsah

Olomouc uštědřila Slavii výprask, Jablonec padl na Slovácku. Klokani zůstávají poslední

dos, ocSport.cz
Aktualizováno

Díky gólové smršti v první půli zvítězili fotbalisté Olomouce v 17. kole nad Slavií 5:1. O dva góly se shodně postarali debutanti Zahradníček a Depetris. V dalších zápasech Znojmo remizovalo s Jihlavou 0:0. Příbram porazila klokany 1:0 a nechala je na poslední příčce tabulky. Slovácko porazilo rovněž 1:0 Jablonec, který má přitom pohárové ambice.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Mario Lička ze Slavie (vlevo) bojuje o míč s Janem Javůrkem z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Na poslední chvíli se před startem jarní části ligy podařilo Olomouci získat útočníka Depetrise, který se ve své ligové premiéře gólově prosadil už ve 12. minutě, když propálil Rakovana k bližší tyči. Krátce před půlhodinou vstřelil druhý gól. Míč na něj prodloužil Zahradníček a Argentinec s italským a slovenským pasem tvrdou ranou znovu propálil slávistického gólmana.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Depetris ale v tu chvíli zvyšoval už na 3:0. Úvodní branku zápasu totiž zaznamenal další ligový debutant Zahradníček, který otevřel skóre už po osmi minutách hry. Poločas hrůzy pro Slavii zakončila Sigma v první minutě nastavení, když čtvrtý gól vstřelil navrátilec z Plzně Pospíšil.

Sešívaným se podařilo zápas alespoň částečně zdramatizovat, když z dálky vypálila posila Boudjemaa a Zlámal jeho pokus poněkud lacině propustil za svá záda. Když ale Nitrianský tvrdým šlapákem sestřelil Javůrka a viděl po druhé žluté kartě také kartu červenou, hosté už neměli síly s výsledkem něco provést. Navíc ještě jednou inkasovali, když se tři minuty před koncem zápasu podruhé prosadil Zahradníček.

Znojmo remizovalo s Jihlavou

Nováček ze Znojma musí i jaro strávit v brněnském azylu. A hned úvodní duel s Jihlavou měl napovědět, zda bude Kalvodův tým schopný navázat na skvělý závěr podzimu. Vždyť Znojmo v posledních sedmi zápasech jen jednou prohrálo a získalo v nich 14 bodů.

Duel s Jihlavou začal být trochu zajímavý až po přestávce a nebezpečnější byla Vysočina. Dvě dobré možnosti měl Koloušek, a největší pak Kosak v samotném závěru, kdy Znojmo spasil brankář Hrubý. Domácí tak nakonec mohou být rádi za bod. Pro Jihlavu je to teprve druhý bod z hřišť soupeřů v této sezóně.

Příbram porazila v záchranářském souboji Bohemians 1905 zaslouženě 1:0 a získala důležité tři body. Ústřední postavou byl domácí útočník Řezníček, který se také postaral i o jediný gól zápasu. Příbram tak doma poslední čtyři zápasy neprohrála a 305 minut u Litavky nedostala gól. Bohemians nevyhráli posledních devět ligových zápasů, naposledy triumfovali v září v Ostravě. Proto zůstávají přikovaní na poslední příčce.

Ambiciózní Jablonec momentálně není v kontaktu se třetí příčkou, během jara se na ni ovšem chce vyšvihnout. Bude to mít ještě těžší, protože na Slovácku pokračoval v nepřesvědčivých výsledcích, jež Skuhravého tým srážejí. Již ve 3. minutě otevřel skóre domácí Petr - a byl to vítězný gól. Jablonecký Kubista trefil břevno, víc šancí ale mělo Slovácko.

Program 17. kola:
Pátek
Dukla - Teplice 3:1
Sobota
Znojmo - Jihlava 0:0
Příbram - Bohemians 1905 1:0
Branka: 34. Řezníček
Slovácko - Jablonec 1:0
Branka: 3. Petr
Olomouc - Slavia 5:1
Branky: 8. Zahradníček, 12. Depetris, 29. Depetris, 45.+1 Pospíšil, 87. Zahradníček - 54. Boudjemaa.
Neděle
15:00 Ostrava - Plzeň
19:00 Liberec - Ml. Boleslav
Pondělí
18:00 Sparta - Brno

Reklama