Hlavní obsah

Jablonec a Dukla dostaly výprask! Klokani prohráli se Slováckem a dál jsou poslední

Praha
Aktualizováno

Čtyři zápasy mělo v sobotu na programu 19. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Znojmo v brněnském azylu rozstřílelo díky hattricku Václava Vašíčka Jablonec 4:0. Ostravský Baník v přímé bitvě o záchranu remizoval s Příbramí 1:1. Dukla se chtěla vrátit na třetí příčku tabulky, jenže doma podlehla Jihlavě vysoko 0:3. Klokani nutně potřebovali bodovat, jenže na Slovácku prohráli 0:1 a zůstali poslední se čtyřbodovou ztrátou na záchranu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Znojemský útočník Václav Vašíček (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z gólu proti Jablonci v utkání 19. kola Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Jablonečtí fotbalisté se netají touhou po pohárových příčkách, ale v Brně, kde hraje své domácí duely Znojmo, dostali pořádnou facku. Zatímco z předchozích pěti zápasů nedostali třikrát ani jeden gól, nováček soutěže jim naložil na cestu domů hned čtyři. Hosté navíc hráli od 69. minuty bez vyloučeného Víta Beneše.

Podzimní duel obou soupeřů skončil divokou remízou 5:5, teď ale padaly góly jen do branky jednoho týmu. Vašíček se blýskl hattrickem, který završil v 70. minutě, kdy uzavřel na konečných 4:0.  Znojmo tak v posledních deseti zápasech jen dvakrát prohrálo a nasbíralo celkem 18 bodů.

Svěrkoš zachránil Baníku bod

Kdo s koho, to byl záchranářský duel Baníku s Příbramí, který nakonec skončil nerozhodně 1:1. Ostrava tak prodloužila sérii bez vítězství už na deset zápasů, Příbram zase nevyhrála venku už čtrnáct utkání za sebou.

Tentokrát však byla k výhře blízko, když po půlhodině hry vedla zásluhou Jakuba Řezníčka. Jenže domácím zachránil alespoň bod vyrovnávacím gólem deset minut před koncem Václav Svěrkoš. Hosté navíc dohrávali o deseti, když přišli o vyloučeného Miroslava Slepičku.

Jihlava ukončila čekání na výhru venku

Na třetí příčce se Dukle líbilo, vydržela na ní ovšem jen jedno kolo a šanci na návrat na lichotivé umístění nevyužila. Po porážce od Slavie doma překvapivě podlehla Jihlavě vysoko 0:3. Vysočina ukončila sérii dvaceti zápasů bez výhry na hřištích soupeřů ve velkém stylu. Po chybách v domácí obraně se dvakrát trefil Haris Harba, jeden gól přidal Adam Jánoš. V pikantním souboji otce a syna Radových se tak nakonec radoval kouč Jihlavy.

Bohemians nevyhráli už jedenáct ligových střetnutí, když naposledy triumfovali v září v Ostravě. A proto zůstávají poslední. Sobotní duel se Slováckem rozhodla situace před koncem první půle, když Libor Došek potrestal z penalty faul na sebe a vstřelil jediný gól zápasu. Slovácko se tak bodově dotáhlo na sedmý Jablonec. Hosté dohrávali utkání bez vyloučeného Ericha Brabce.

Program 19. kola:
Pátek
Liberec - Brno 1:0
Sobota
Znojmo - Jablonec 4:0
Branky: 2., 49., 70. Vašíček, 31. Diarrassouba
Ostrava - Příbram 1:1
Branky: 80. Svěrkoš - 29. Řezníček
Dukla - Jihlava 0:3
Branky: 54., 68. Harba, 51. Jánoš
Slovácko - Bohemians 1905 1:0
Branky: 42. Došek z pen.
Neděle
17:00 Olomouc - Mladá Boleslav
20:00 Sparta - Plzeň
Pondělí
18:15 Teplice - Slavia

Reklama