Hlavní obsah

Sparta ve šlágru porazila Plzeň a vede ligu o osm bodů. Boleslav remizovala v Olomouci

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Nedělní program 19. kola Gambrinus ligy přinesl dlouho očekávaný duel vedoucí Sparty s mistrovskou Plzní, který vyhráli Pražané gólem Tomáše Přikryla 1:0, když hosté dohrávali bez vyloučeného Tomáše Hořavy a Michala Ďuriše. Náskok Letenských na čele tabulky na druhou Viktorii tak narostl už na osm bodů. V úvodním nedělním utkání remizovala Mladá Boleslav v Olomouci 1:1 a nevyužila tak možnost posunout se na třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vedoucí gól během utkání 19. kola Gambrinus ligy proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Na dlouho dopředu vyprodané Letné si přišli na své jen fanoušci domácí Sparty, která zápasu jasně dominovala od začátku do konce. Navíc už od desáté minuty vedla po gólu Přikryla. Snahu Plzně o zlom v utkání po přestávce rychle přibrzdilo vyloučení Hořavy, v 84. minutě navíc předčasně zamířil do kabin po druhé žluté i Ďuriš.

Viktoria měla paradoxně největší šance na vyrovnání až v samotném závěru při hře v devíti, když domácím nadělala starosti dlouhými nákopy do šestnáctky. V tu chvíli už byla na hřišti i staronová posila Plzně Jan Rezek.

Sparta tak má po nedělní výhře k dobru osmibodový náskok, se Západočechy navíc i lepší vzájemnou bilanci a míří za mistrovským titulem. S Plzní už ve třetím vzájemném za sebou ani jednou neinkasovala.

Olomouc doma na Mladou Boleslav neumí, což se potvrdilo i tentokrát. Sigma remizovala se Středočechy 1:1 a doma už je šest a půl roku neporazila. Mohlo být pro ně ale ještě hůř. Alespoň remízu totiž zachránil těsně před koncem zápasu z narůstajícího tlaku gólem ze skrumáže Adam Varadi. Hosté vedli po krásné ráně Jana Štohanzla ze 65. minuty, jenže vedení neudrželi a prodloužili tak sérii bez výhry na hřištích soupeřů už na šest utkání.

Reklama