Hlavní obsah

Šlágr ligového jara je tady. Vyprodaná Letná bude v rudé barvě

Nedělní netrpělivě očekávaný duel nejvyšší soutěže fotbalistů mezi první Spartou a druhou Plzní může hodně napovědět o tom, kdo získá mistrovský titul. Na zápas jara se pečlivě připravují nejen oba týmy, ale i jejich fanoušci. Ti sparťanští mají přijít v rudých dresech, nebo červených mikinách či bundách, zní výzva Fan-klubu z Letné. Na 12. minutu zápasu mají domácí fanoušci připraveno velké choreo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Zápas je beznadějně vyprodán. Plzeň dostala 1009 vstupenek a její příznivci přijedou také v plné síle. Celkem by letenské ochozy mělo zaplnit 18 600 diváků. Volný však zůstane z bezpečnostních důvodů sektor vedle plzeňského kotle, což je několik set vstupenek. Tady budou jen pořadatelé a případně policisté.

„Zápas je zařazen do nejvyšší rizikové kategorie, tomu budou odpovídat počty pořadatelů a po dohodě s policií i jejích příslušníků. O bezpečnosti při tomto utkání se uskutečnilo už několik porad," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. V minulosti však k velkým incidentům nedošlo. Při derby se Slavií jsou zásahy policie mnohem častější a větší. Policie si však příjezd hlavních skupin plzeňských fanoušků pohlídá.

Vzhledem ke složité dopravní situaci na Letné a kontrolám při vstupu na stadión by měli fanoušci přijít dřív a využít i posílené spoje metra a tramvají. „Sice nechystáme žádný speciální program, ale brány se otevřou už v 18.30 hodin. O bezpečnost se fanoušci obávat nemusejí, ale kvůli vlastnímu pohodlí a klidu, aby se vyhnuli případným frontám, by měli přijít o něco dřív, než jindy," řekl Právu tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Reklama