Hlavní obsah

Sami se nakopneme do prd..., zlobil se kouč Jablonce Skuhravý po debaklu ve Znojmě

Jablonec/Praha

Jasnou prohru se Znojmem v poměru 0:4 vydýchával jablonecký trenér Roman Skuhravý těžce. Už v autobuse při cestě na sever Čech se „sebetrýznil“ - shlédl obdržené branky a málem si při tom ukroutil hlavu. V neděli pak s týmem sledoval na videu zápas celý. „Je katastrofa, co jsme předvedli ve vlastní šestnáctce,“ řekl Právu Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý

Článek

Štve vás, že jste to Znojmu až příliš ulehčili?

Strašně! Ve hře to bylo vyrovnané, jenže osobní souboje, šestnáctky, kde se rozhoduje? To byla katastrofa. Potýkáme se s tím celou dobu, co jsem u týmu, chyby nejsou systémové, nýbrž individuální. Někdy jsou až neskutečné.

Znáte lék?

Ono se to neustále opakuje. Už za trenéra Kotala byly debakly, v této sezóně se nám to přihodilo v Evropské lize s Betisem Sevilla (0:6) a v Plzni (1:6). Přijde mi, že mužstvu musí někdo pohrozit, aby šlapalo, vlastními silami se z toho totiž vždycky vyhrabe. Jenže po čase se zase sami nakopneme do prd... . To se jinak říct nedá.

Je to v hlavách hráčů?

Jsou to individuální věci. Mužstvo má zvláštní charakter, když se mu daří, je úspěšné, v situaci, kdy se může někam dotáhnout, však zklame. Je to na zamyšlení, aby se to neopakovalo, mám na mysli například výběr hráčů. Ale pozor, nechci, aby to vyznělo, že to házím na hráče, to vůbec! Zodpovědný za tým jsem já.

Od Znojma jste ve dvou zápasech dostali neuvěřitelných 9 gólů, na podzim jste s ním remizovali po bláznivé přestřelce 5:5. To už asi není náhoda...

Nevím, jestli to bylo podceněním, že jsme si mysleli, že nováčka přejedeme. Nejhorší je, že se pod výpadky nepodepisuje jeden hráč, nýbrž komplet celé mužstvo.

Jablonec je vaše první trenérská štace, u týmu jste tři čtvrtě roku. Představoval jste si to jednodušší?

Pokud mám být upřímný, tak ano. Prožívám hrozně těžký trenérský začátek, mobilizovat tým po takových výkonech je obtížné.

Na podzim po výprasku v Plzni 1:6 se vám to povedlo znamenitě, doma jste rozstříleli 6:0 Příbram.

Věřím, že mužstvo zareaguje zase pozitivně. Duel v Plzni krásně dokumentuje, kde je jádro problému. V pěti zápasech před ním jsme inkasovali jen tři góly, součinnost i koncentrace týmu byla vynikající. A přišel zničehonic výbuch. Teď, po výhře nad Baníkem v prvním jarním kole, jsem čekal, že nás to nakopne. Jenže ono to za týden ve Znojmě vyzní takhle. Nechci snižovat kvality Znojma, hrálo dobře, agresivně, ovšem když vidím ty góly...

Reklama

Související témata: