Hlavní obsah

Jarní kanonýr Vašíček hattrickem sestřelil Jablonec a přemýšlel, čím dá gól příště

Praha

Do ligového jara vtrhl fotbalový útočník Znojma Václav Vašíček jako uragán. K trefě z Plzně přidal v sobotu proti Jablonci další tři, hattrickem se zásadně podílel na čtyřbrankové demolici severočeského klubu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Střelec tří gólů v zápase proti Jablonci, útočník Václav Vašíček ze Znojma.

Článek
Fotogalerie

„Je to začátek jako hrom," pochvaloval si šťastný střelec. Byl to jeho třetí hattrick mezi dospělými, dva předešlé docílil ve druhé lize, ten sobotní je premiérový v nejvyšší soutěži. „Bude mě to určitě něco stát do hráčské kasy," povzdechl si naoko Vašíček.

Jeho způsob zakončení byl pestrý, góly docílil postupně nohou, hrudí a hlavou. „Je celkem jedno, čím se trefím, hlavně když gól platí. Teď se to tak prostě sešlo a je to spíš dílem náhody," podotkl Vašíček.

„Už ale nevím, čím dalším bych mohl vstřelit branku. Snad jen... Ale ne, nebudu to radši rozvádět," vtipkoval útočník a na mysli měl choulostivé partie.

Nutno doplnit, že Severočeši dopřáli domácím střelcům luxusní prostor a čas na koncovku. Jak Vašíček, tak i autor druhé branky Diarrassouba pálili uvnitř malého vápna nikým neatakováni.

Další facka pro Jablonec

Znojmo v jarních střetnutích dokázalo, že počáteční nováčkovský respekt definitivně odhodilo. V posledních 10 zápasech padlo pouze dvakrát a inkasovalo jen 8 branek. Z toho tři na půdě mistrovské Plzně, kde před týdnem zanechalo solidní dojem a bylo blízko bodu (2:3).

„Je to sice pěkné, ale musíme zůstat na zemi," zůstává opatrný trenér Leoš Kalvoda, podle kterého to jednoznačná partie, jak naznačuje výsledek, nebyla. „Hodně nám pomohla branka v úvodu, zklidnili jsme se. Jablonec měl optickou převahu a míč v držení, ale my své šance využili," podotkl kouč.

Hosté zaplatili za laxnost některých hráčů. Je však pro ně varováním, že se to nestalo poprvé. V této sezóně si Jablonec odvezl debakl ze Sevilly v Evropské lize (0:6), půltucet inkasoval také v lize v Plzni. „Jako tým jsme zahráli špatně, musíme se z toho rychle oklepat," sdělil obránce Tomáš Jablonský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články