Hlavní obsah

Teplice - Slavia 1:0Léčba Pastoorem by Slavii mohla pomoci. A to přesto, že v oslabení nakonec v Teplicích prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Hošek 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Na závěry je samozřejmě brzy, ale dost možná, že léčba nizozemským koučem Alexem Pastoorem Slavii pomůže. V epilogu k devatenáctému ligovému kolu se na hřišti favorizovaných Teplic prezentovala celou první půli hodně sympatickým a otevřeně pojatým fotbalem. Vyloučení Gecova hned po přestávce a oslabení trvající celý druhý poločas její projev pochopitelně ovlivnilo, takže i proto Pražané v samém závěru inkasovali a vyšli naprázdno. Projev, který předvedli, by ale mohl být příslibem lepších časů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Pastoor poprvé při zápase jako kouč Slavie.

Článek

Po čtyřech minutách povstal nový nizozemský kouč ve slavistických službách Pastoor z lavičky poprvé, přivolal si k postranní čáře Juhara, aby se takřka vzápětí Pražané dostali do šance vyloženě gólové. Těžko soudit, zda to bylo trenérovým pokynem nebo Juharovou dravostí, pravdou ale je, že teplický Grigar měl s ránou mířící do horního rohu jeho brány plno starostí.

Juhar dostal pokyn a pálil

S další střelou slovenského legionáře pomalu ještě víc, neboť míč vyrazil jen před sebe a muselo se mu obrovsky ulevit, že Necid bránu netrefil.

Pravdou sice je, že domácí museli při absenci vykartovaného Jablonského se složením stoperské dvojice improvizovat a navíc dost dobře netušili, co mohou od Slavie čekat a s čím ještě přijde, ale že by Pražané měli větší ofenzivní sílu a víc příležitostí než oni, to rozhodně nepředpokládali.

Kompaktně působící hosté však hráli otevřený fotbal s rychlým a jednoduchým přechodem do útoku, dostávali se do přečíslení, o střelbu se pokoušeli hodně často, takže se zdálo, že by angažování nizozemského kouče mohlo působit.

Až po půlhodině přestal Ščasného tým vyčkávat, s čím Slavia přijde a co nového má ještě ve svém repertoáru, takže začal odpovídat. Litsingiho volej však šel těsně vedle, jeho další rána po nápadité přihrávce Ljevakoviče zrovna tak, bomba Ljevakoviče v samém závěru první půle cíl rovněž nenašla.

Gecov musel ze hřiště

Po přestávce ale nastaly Slavii trable, které její hru pochopitelně poznamenaly... Gecov totiž už po pěti minutách spatřil druhou žlutou kartu, takže šel ze hřiště a hosté se tudíž bránili přesilovce trvající de facto celý poločas.

K jejich cti však sloužilo, že se nespoléhali jen na bezuzdnou defenzívu a nezakopali se před Čontofalským. Dál vyráželi k bleskovým kontrům a už po šesti minutách měli blízko ke gólu. Juhar totiž po prvním z takovýchto výpadů přehodil i Grigara, jenže míč mířící do brány na poslední chvíli vykopl Matula.

Poslední půlhodina se ale logicky proměnila ve vytrvalou teplickou zteč a permanentní dobývání slavistické brány. Hned několik příležitostí se narodilo, ale Litsingi na prudký centr nedosáhl, závary v šestnáctce hostů  efekt rovněž nepřinesly. Pražané  odolávali, ale čtyři minuty před koncem  Smejkal nešťastně tečoval centr Nivalda přímo k Hoškovi, který převahu domácích přece jen zúročil.

Teplice - Slavia 1:0
Branku: 86. Hošek. Rozhodčí: Nenadál - Kovařík, Hrabovský. ŽK: Ramos, Vondášek, Vůch -  Neves, Gecov, Juhar, Hrubý, Ritchie. ČK: 50.Gecov. Diváci: 10 058.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Hošek, Krob - Litsingi, Vachoušek (90. Takács), Ljevakovič, Ramos (64.Salami), Nivaldo - Jindráček (84. Vůch). Trenér: Ščasný.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Smejkal, Neves, Ritchie - Juhar, Boudjeema (87. Lička), Gecov, Hrubý (90. Vyhnal), Zmrhal - Necid. Trenér: Pastoor.

Reklama

Související témata: