Hlavní obsah

Neměl jsem už síly se vrátit, proto jsem dal gól, smál se teplický Hošek po vítězné trefě

Teplice

Půlhodinu hrály po vyloučení hostujícího kapitána Gecova Teplice v početní převaze, přes třicet minut marně dobývaly slávistický obranný val. Nakonec se stal jejich spasitelem stoper. Fotbalista Jan Hošek, kterého v předchozím ligovém utkání s Olomoucí odvezli do nemocnice s podezřením na otřes mozku a o jehož startu v duelu proti Pražanům se dost pochybovalo. „Už jsem prostě neměl síly se od slávistické brány vracet,“ zlehčoval střelec Severočechů svou vítěznou a na ligové scéně premiérovou trefu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Jan Hošek byl jediným gólovým střelcem v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Pomalu celý druhý poločas jste hráli v početní převaze, nakonec jste musel rozhodnout o teplické výhře vy. Nepanovaly s ubíhajícími minutami a blížícím se závěrem obavy, že vítězný gól nemusí přijít?

My si věřili a hlavně jsme věděli, že musíme být trpěliví. Nešlo o to, zda branku vstřelíme hned v padesáté minutě. Podstatné bylo, abychom ji dali. A také skutečně přišla. O to větší paráda, že až těsně před koncem.

Paráda asi o to větší, že jste ji vstřelil vy. Nad vaším startem se dlouho vznášely otazníky, neboť po hlavičkovém souboji v předchozích ligovém duelu s Olomoucí jste skončil s podezřením na otřes mozku v nemocnici...

Po dvou dnech mě z nemocnice lékaři pustili, protože o otřes mozku nešlo a já žádné problémy necítil. Výsledky prohlídek dopadly dobře, takže jsem chtěl a věděl, že proti Slavii budu hrát.

Motivace asi veliká, když šlo vlastně o duel s klubem, kde jste vyrůstal a v jehož dresu jste nakoukl na ligovou scénu.

To už je minulost čtyři roky stará, takže zápasy se Slavií zase až tak prestižně neberu.

Před čtyřmi lety jste sice z Edenu odešel, ale v létě jste zase koketoval s návratem...

Byl jsem ve Slavii na testech, ale nakonec z případného angažmá sešlo. A upřímně - jsem rád, že to tak dopadlo.

A že jste se jí mohl ve vzájemném duelu pomstít? Jak se vůbec stalo, že vy jako stoper jste utkání rozhodl? To už jste se nemohl na střeleckou nemohoucnost spoluhráčů dívat?

Spíše jsem už neměl dost sil, abych se od slávistické brány vrátil. Míč se ke mně po povedené kombinaci náhodně odrazil a v tu chvíli už nebyl problém uklidit ho do sítě.

Se Slavií jste ale měli docela určitě víc problémů, než jste sami čekali...

O to cennější je výhra a tři body, které jsme získali. Soupeř byl skutečně hodně živý. V porovnání s předchozími zápasy, které jsme viděli, probuzený, zatímco nám se tolik nedařilo.

Navíc jste museli v obraně zaimprovizovat, neboť distancovaný Jablonský chyběl a vy jste musel nastoupit ve stoperské dvojici s Matulou.

Žádný problém. Je nás v kádru dvacet a je jedno, kdo hraje. Navzájem jsme si vyhověli, i Tomáše Necida, který podržel hodně balónů, jsme si pohlídali.

Tři získané body jsou pro vás o to důležitější, že jste si díky jejich zisku upevnili třetí příčku v tabulce, neboť až na Liberec vaši největší soupeři v tomto kole ztráceli...

Bylo pro nás důležité výhru ukopat, neboť jsme pochopitelně o ztrátách našich konkurentů věděli. Mysleli jsme však hlavně sami na sebe a na to, že druhý domácí zápas v řadě musíme zvládnout. Teď ovšem musíme vítězství nad Slavií potvrdit v dalším kole v pátek v Jihlavě.

Reklama

Související témata: