Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sparta trumfla v klíčovém duelu jara Plzeň

Praha

Fotbalisté Plzně měli zřejmě poslední možnost, jak neporaženou Spartu zastavit. Ve šlágru jara to ovšem nedokázali, lídr tabulky jim uniká již o osm bodů. V redakčním hodnocení ideální jedenáctky 19. kola podle Sport.cz se to samozřejmě projevilo. Zatímco u Sparty se tlačil do nominace téměř celý tým, na straně Viktorie byl výběr hrdinů mnohem chudší.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 19. kola Gambrinus ligy podle Sport.cz.

Článek

Jako sám voják v poli si musel nejednou připadat stoper Procházka, když na poslední chvíli zastavoval útoky Sparty. Ze všech aktérů ostře sledované bitvy vybojoval nejvíc míčů, jenže to na rozjetého lídra nestačilo.

Sparta byla mnohem aktivnější, což tradičně demonstrovali třeba její krajní obránci Kadeřábek a Costa, který přihrál na jediný gól zápasu Přikrylovi. Autor branky tak zdatně zastoupil zraněného Krejčího. V obraně se činil také stoper Brabec, na velkém prostoru pak operoval záložník Matějovský, který gólovou akci založil.

Po dvou hráčích mají v sestavě kola týmy, které své soupeře smetly nečekaně vysokým rozdílem. Znojmo porazilo Jablonec především díky hattricku důrazného útočníka Vašíčka, upozornil na sebe také záložník Lacko.

Pro Jihlavu se na Dukle stal dokonalým žolíkem náhradník Jánoš. První gól dal a na jeden přihrál Harbovi, který se postaral o dvě zbývající trefy.

Na Stínadlech byla hodně nebezpečná Slavia, brankář Grigar ovšem udržel čisté konto Teplic a vychytal jim tři body.

Sestava 19. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Grigar (Teplice) - Kadeřábek (Sparta), Procházka (Plzeň), Brabec (Sparta), Costa (Sparta) - Lacko (Znojmo), Jánoš (Jihlava), Matějovský (Sparta), Přikryl (Sparta) - Vašíček (Znojmo), Harba (Jihlava).

Reklama