Hlavní obsah

Brankář Grigar drží defenzivu Teplic v boji o třetí místo

Teplice

O tom, že základem úspěšného výkonu každého fotbalového mužstva je kvalitní brankář, se přesvědčují i v Teplicích. Gólman Tomáš Grigar vychytal v uplynulých dvou kolech Gambrinus ligy čisté konto, když neinkasoval od Olomouce (4:0) ani od pražské Slavie (1:0). „Cítím se v pohodě,“ pochvaloval si zkušený teplický borec.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Článek

A to přitom naskočil do jarní části sezóny po zranění z konce podzimu, které mu zabránilo i ve startech v přípravných zápasech.

„Měl jsem zpočátku obavy o zraněnou nohu, abych vydržel bez známek zdravotních potíží v brance. Noha naštěstí drží. Nucená absence a léčení jsou už za mnou. I v prvním jarním duelu na Dukle jsem se cítil už dobře," svěřil se pro Právo teplický gólman.

Právě po souboji na pražské Julisce Tepličtí dvakrát zabrali a znovu navazují na dřívější formu. „Závěr kalendářního roku nám nevyšel, ale byly to těžké zápasy včetně vystoupení na Letné proti rozjeté Spartě. V přípravě jsme zapracovali a úvodní prohru na Dukle jsme hodili za hlavu. Tušili jsme, že můžeme hrát zase dobře. A snad předvádíme podobný fotbal jako v převážné části podzimu," charakterizoval Grigar současné počínání týmu.

Aktuální bodový zisk přisoudil Teplicím třetí místo v tabulce za Spartou a Plzní. „Nebylo přitom jednoduché vyhrát doma dvakrát po sobě. Jsme rádi, že se nám to podařilo. Lidi pokaždé dobře fandili a snažíme se je potěšit vítězstvími," připomněl brankář, který si nepřipouští tlak ohledně boje o pohárové umístění. „Myslím, že to bereme reálně. Pohled na tabulku je příznivý, ale v této fázi sezóny to ještě nic neznamená. Chceme se v popředí udržet až do konce. Každý vidí, jaká je o třetí místo tlačenice. Stejné ambice mají i další čtyři mužstva," uvažoval Grigar.

Už v pátek hrají tepličtí fotbalisté v Jihlavě, kterou od zimy nově trénují Petr Rada se Zdeňkem Kluckým. Rada přitom ve třech obdobích působil i v Teplicích, přičemž Klucký mu jeden čas dělal v klubu asistenta. Oba tedy severočeský tým dokonale znají, což jen dodá zápasu atraktivnější náboj.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice